Arena Hisselerinin %15`ini Halka Arzetti

Bigpara Haber


ARENA BİLGİSAYAR:Bilgi teknolojisi sektöründe faaliyet gösteren dağıtım firmalarından Arena Bilgisayar, hisselerinin yüzde 15’ini halka arzetti. Finans Yatırım Menkul Değerler liderliğinde halka arz edilen Arena Bilgisayar Murahhas Azası İzi Kohen, “Şirketin 1 trilyon 355 milyar lira olan ödenmiş sermayesi 2 trilyon liraya yükseltilerek nakit karşılığı artırılan toplam nominal 645 milyar lira sermayeyi temsil eden hisse senetlerinin 420 milyar liralık bölümü mevcut ortaklar tarafından karşılanacak. Kalan 225 milyar liralık bölüm, mevcut ortakların rüçhan haklarının kışıtlanması yoluyla, ayrıca mevcut sermayeyi temsil eden hisse senetlerinden toplam nominal 75 milyar liralık bölümde bedelleri nakden ve peşinen tahsil edilmek suretiyle sabit fiyatla talep toplama yöntemi ile halka arz edilecek” dedi. Hisse senetlerinin 31 bin liradan satılacağını söylenen Kohen, halka arz geliri ve yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Halka arzdan elde edilecek gelirin bir bölümü teknoloji yatırımlarında kullanılacak. 2000 yılı içinde ArenaOpen adını verdiğimiz elektronik iş alanında 1.2 milyon dolar tutarında yatırım yaptık. Toplam 2.5 milyon dolar olacak ve önümüzdeki yıl da devam edecek yatırım için yeni ekonomi içerisinde Arena Bilgisayar konumunu daha da sağlamlaştıracaktır.”

Arena Bilgisayar’ın 4 bin 300 bayisi olduğunu söyleyen Kohen, uluslar arası yerli ve yabancı lojistik şirketleri ile görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşmelerin 2001 yılının ilk altı ayında sonuçlanabileceğini sözlerine ekledi. (EKONOMİST)

Diğer Borsa Haberleri