Ardem Ardem Pisirici Ve ısiticilar Sanayii A.s.`nin 25.06.1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

Bigpara Haber
"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
Ilgi 23.06.1999 tarihli aciklamamiza ek.
Sirketimizin Arcelik A.S. ile 23.03.1999 tarihli genel kurullarimizda alinan kararlara dayanarak ve Turk Ticaret Kanunu`nun 451. ve Kurumlar Vergisi Kanunu`nun 37, 38 ve 39. Maddeleri hukumleri dairesinde 31.12.1999 tarihli bilancolari uzerinden tum aktif ve pasifin bir kul halinde katilmasi suretiyle birlestirilmesi icin yonetime yetki verilmis oldugu malumunuzdur.
Bu yetki cercevesinde islemler yapilirken sirketimizin Tunusdan SA`nin %10 hissesinin Tunus Ticaret Kanunlari cercevesinde bir baska sirkete devri ekli yasa maddesinin de tetkikinden gorulecegi uzere zorunlu olmustur.
Sozkonusu kanun maddesinin tetkikinden de gorulecegi uzere Tunus yasalarina gore en az 7 kisi ile sirket kurulmasi yasal zorunluluk olmasi, birlesme sonrasi sirketimiz istirakleri Arcelik A.S.`ne intikal etmesi durumunda da anilan sirketteki ortak sayisinin 7`den az olmasi durumu ortaya cikmaktadir. Sirketin hukuken munfesih hale dusmemesi icin Ardem`e ait Tunusda SA hisselerinin Beko Ticaret A.S.`ne satis karari alinmistir." (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri