Arcelik Pisirici`de Deprem Tatili.

Bigpara Haber
Duzce`de meydanagelen deprem nedeniyle bolgede faaliyet gosteren yedi sirket haftanin ilk islem gununun acilisinda gecici olarak IMKB`de isleme kapatildi. Isleme kapatilan sirketler arasinda Arcelik, Gentas, Bolu Cimento, Kelebek Mobilya, Mudurnu, Petrokent ve Uzel Makina yer aldi. Ancak seans icinde IMKB`ye hasar konusunda bilgi vererek uretimde aksama olmadigini belirten sirketlerin islem siralari acildi. IMKB`den yapilan aciklamada deprem bolgesinde faaliyette bulunan sirketlerin hasar konusundaki borsaya gonderdikleri bilgiler soyle:
KELEBEK: Kelebek Mobilya`dan IMKB`ye gonderilen aciklamada, gerek binalarda gerekse makinalarda kayda deger fiziksel bir hasar meydana gelmedigi, fabrikanin mevcut makina parki ve ekipmanlariyla uretime gececek durumda oldugu belirtildi. Aciklamada, ``Uretim faaliyetlerimize calisanlarimizin bir kisminin olumsuz morali nedeniyle belirsiz bir sure ara verilmistir`` denildi.
ARCELIK: Arcelik`in 5 isletmesinden biri olan Bolu Pisirici Cihazlar Isletmesi`nde de deprem nedeniyle uretime bir hafta ara verdi. Arcelik`ten gonderilen aciklamada, Isletmede yapilan on kesife gore fabrika bina ve uretim tesislerinde kayda deger bir hasar olmadigi, ancak gerek makina ayarlarinin yapilmasi, gerekse depremden etkilenen personel ve ailelerinin ihtiyaclarinin karsilanabilmesi amaciyla uretime bir hafta ara verildigi bildirildi.
GIMA: Gima Gida ve Ihtiyac Malzemeleri T.A.S., Bolu ve Duzce magazalarinin depremden etkilendigini bildirdi. Gima`dan gonderilen aciklamada, Bolu ve Duzce magazalarinda hasar meydana geldigini belirtildi.
PETROKENT: Petrokent Turizm A.S.`den yapilan aciklamada da, deprem nedeniyle Abant`ta bulunan tatil tesislerinde herhangi bir zarar meydana gelmedigi duyuruldu.
Petrol Ofisi A.S., Mudurnu Tavukculuk A.S., Bolu Cimento Sanayii A.S., Uzel Makina Sanayii A.S., Eregli Demir ve Celik Fabrikalari T.A.S., Metemteks Tekstil Sanayi ve Ticaret A.S., Emsan Besyildiz Celik Sanayi ve Ticaret A.S., Emsan Paslanmaz Celik Sanayi ve Ticaret A.S. ve Sonmez Filament Sentetik Iplik ve Elyaf Sanayii A.S. de, deprem nedeniyle uretim tesislerinde bir zarar bulunmadigini acikladilar. (HURRIYET)

Diğer Genel Haberleri