ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ

Bizim düşüncemiz, Venedik Kriterlerinin ön planda tutularak Parti’nin kapatılmayacağı ve kişisel bazlı ceza uygulamasına gidileceğidir

Bigpara Haber
Konut sektörüne yönelik yayınlanan olumsuz veri ile haftalık işsizlik başvurularının beklenenden daha yüksek olarak gerçekleşmesi ABD Hisse Senedi Endekslerini dün %1.97 ila %2.43’lük değer kayıplarıyla sallarken, şirketlerden gelen bilançoların da zayıf bir performans ortaya koyması yatırımcılardaki hayal kırıklığını daha yüksek bir boyutta tutmuştur.

Beklentiler dahilindeki kuvvetli pozisyonunu dün de sürdüren Ulusal-100 Endeksi, yurtdışı piyasalardaki satış baskısına rağmen bankacılık sektörü hisselerindeki alımlarla günü %1.01’lik getiriyle 38,944 puandan tamamlamıştır. Endekste bugüne yönelik başlangıç beklentileri ise aşağı yönde bulunurken, ABD Piyasalarındaki değer kayıplarıyla açılışın %0.90-1.10 civarında düşüşle oluşmasını bekliyoruz. ABD’de dün konut sektörü verisinin zayıf gelmesi, son yaşanan mortgage şirketlerini kurtarma operasyonu da göz önüne alındığında yatırımcıların morallerini bozmuştur. Sektördeki zayıflığın önümüzdeki dönemde bu tip şirketleri yeni sıkıntılara sokabileceği endişeleri satışlarda başı çekmiştir.

Bugün yurtdışında ABD’deki dayanıklı tüketim malları siparişleri, tüketici güveni ve yeni konut satışları önemli olacaktır. Yurtiçinde ise ana beklenti önümüzdeki hafta görüşülmeye başlanacak olan kapatma davasıdır. Bizim düşüncemiz, Venedik Kriterlerinin ön planda tutularak Parti’nin kapatılmayacağı ve kişisel bazlı ceza uygulamasına gidileceğidir.
 
Burada ise Başbakan Erdoğan’a yönelik bir siyasi yasak beklemiyoruz. Teknik görünümde bugün açılışta 38,200-38,000 bandı destek olarak etkili olabilecekken, haftalık seviyenin bu bant üzerinde oluşması muhtemel gözükmektedir. Endekste 39,000 üzerinde kalıcılık sağlanabilmesi ise 40,200-40,400 direnç bandının geçerliliğini sürdürecektir.


Diğer Genel Haberleri