Apple’dan üçlü hisse hamlesi

Apple dün açıkladığı üçlü paketle yatırımcısını sevindirdi

Bigpara Haber
Apple dün açıkladığı üçlü paketle yatırımcısını sevindirdi. Hisse seans sonrası işlemlerde yüzde 8`e yakın yükseldi.

bigpara.hurriyet.com.tr

Teknoloji devi Apple, tarihinde ilk defa hisse bölünmesine gideceğini açıkladı. 525 dolardan işlem gören hisseler, 1’e 7 oranında bölünerek yaklaşık 75 dolardan işlem görecek.

Apple ayrıca hisse geri alım programını 30 milyar dolar daha artıracağını açıklamasının yanında temettü ödemelerine de yüzde 8’lik bir artış yaptı.
Apple’ın açıkladığı bu adımlardan sonra hisse senedi, kapanıştan sonra yüzde 8’e yakın yükselerek 566 dolardan işlem gördü.

Hisselerin 1’e 7 oranında bölünmesi küçük yatırımcının hisseye olan ilgisini artırması beklenirken, hisse Dow Jones Sanayi Endeksi’ne de alınabilecek. Eğer hisse Dow’a dahil edilirse, endeksi takip eden pasif fonların da portföylerine Apple hissesi alması gerekecek. Bu da hisse fiyatının daha yükselmesine neden olabilir.

Dünyanın en değerli şirketi olan Apple’ın piyasa değeri şu anda 468 milyar doları buluyor. Hisse fiyatı son bir yılda yüzde 35 prim yaptı.

Apple`ın bilançosuna göre 2. çeyrek karı geçen yıla göre yüzde 7 artarak 10,22 milyar dolara yükseldi. Gelirleri ise geçen yıla göre 2 milyar dolar artarak 45,6 milyar oldu.

Apple`ın iPhone satışları da 38.2 milyon adetin çok üstünde, 43,7 milyon adet oldu.

Diğer Teknoloji Haberleri