Antepfıstığında Revizyon İsteği

Bigpara Haber
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Dokuzoğuz, ABD`nin antepfıstığı standardında revizyon yapılmasını istediğini söyledi. Prof. Dr. Dokuzoğuz, Antepfıstığında Standart`` konulu toplantıda, Türk Standardları Enstitüsü`nün (TSE) 1989 yılında kırmızı kabuklu, 1991 yılında da iç antepfıstığına ilişkin standart hazırladığını, hazırlanan standartların Avrupa ülkelerince kabul edildiğini belirtti. ABD`nin, standartların üzerinden uzun zaman geçtiğini gerekçe göstererek revizyon isteminde bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Dokuzoğuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:


Üreticiler ve ihracatçı firmalar yapılması istenen revizyon konusunda dikkatli olmalılar. ABD`nin, revizyon istemisinin gerçek nedenini kesin olarak bilemiyor olmamıza karşın, bu konuda üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Antepfıstığının, kalibresi, rengi, tadı ve nem oranı gibi özellikleri konusuda yeni düzenlemeler yapılması kaçınılmaz olabilir.


Revizyonun ne zaman yapılacağı konusunda kesin bir tarih belirlenmemekle birlikte dış pazarlarda yer bulabilmemiz açısından revizyona hazır olmak zorundayız.`` Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Köksal da konuşmasında, son yıllarda fındık, fıstık, incir, üzüm gibi ürünlerde aflatoksinin önlenmesinin büyük önem kazandığına dikkati çekti. Prof. Dr. Köksal, nem oranı ile ilgili olan aflotoksin konusunun çok önemli olduğuna da dikkati çekti.
(FİNANSAL FORUM)

Diğer Genel Haberleri