Antalya Gözünü THY`ye Dikti

Bigpara Haber


-Antalyalı İşadamları, Özelleştirilecek Olan THY`na talip olacak Konsorsiyumda Yer Almak İstiyor -ATSO Başkanı Altınpınar: -Antalya`ya Hak Edilen Önemin Verilmesini İstiyoruz

ANTALYA (A.A) - 14.11.2000 - Bu yılın sonuna kadar özelleştirilmesi planlanan Türk Hava Yolları`na (THY) Antalyalı işadamları da talip olacak. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Tunay Altınpınar, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Antalya`ya 3-3.5 milyon turistin geldiğini belirterek, sektörde daha kaliteli hizmetin yakalanması için THY`na talip olacaklarını söyledi. THY`nın bugüne kadar Avrupa`nın belirli şehirlerinden Antalya`ya seferler yapması konusunda çeşitli öneriler sunduklarını ancak bu önerilere olumlu bakılmadığını kaydeden Altınpınar, büyük şirketlerin bulunacağı konsorsiyumda Antalyalılar olarak yer almak istediklerini bildirdi.

Altınpınar, şunları söyledi: Özelleştirilecek olan THY`na tekliflerimiz var. Bunların başında da Avrupa`nın belirli şehirlerinden Antalya`ya direkt tarifeli seferler düzenlemesidir. Charter seferleriyle Antalya bölgesi bir yere varamaz. THY`na bu nedenle talip olmak istiyoruz. Sabancı ve Koç gruplarının da THY`na talip olacaklarını duyuyoruz. Antalyalı işadamları olarak, THY`na talip olacak büyük şirketlerin de bulunacağı konsorsiyum içinde yer almak istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaları ve görüşmeleri yapacağız. Sun Express havayolu şirketinin geçtiğimiz aylarda Frankfurt ve Londra`dan Antalya`ya direkt sefer uygulaması başlattığını, THY`nın da gözünü Antalya`ya çevirmesi gerektiğini kaydeden Altınpınar, Antalya`ya hak edilen önemin verilmesini istiyoruz dedi. Antalya`daki turistik tesislerin kalitesinin dünya ölçeğinde bulunduğunu da anımsatan Altınpınar, Antalya`daki turistik tesislerinin kalitesi yüksek. Avrupa`dan bölgemize direkt uçak seferlerinin yapılması durumunda bölgemize daha kaliteli turistler gelecek diye konuştu.

Diğer Genel Haberleri