Antalya Ferrokrom`un Özelleştirilmesine Tepki

Bigpara Haber


-Özçelik-İş Sendikası Seydişehir Şube Başkanı Koyuncu: -Ferrokrom`Un Özelleştirilmesinde Rant Kavgası Yatıyor -Antalyalılar Ferrokrom`A Sahip Çıkmalı

ANTALYA (A.A) - 10.11.2000 - Özçelik-İş Sendikası Seydişehir Şubesi Başkanı Muslehittin Koyuncu, Eti Holding`e bağlı Eti Elektrometalurji A.Ş`nin (Ferrokrom) özelleştirilmesinin arkasında rant kavgası olduğunu iddia etti. Koyuncu A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Eti Holding`e bağlı Eti Elektrometalurji A.Ş Antalya Ferrokrom tesislerinin Türkiye`de tek, Avrupa`da ise sayılı tesislerden biri oluğunu söyledi. Ferrokrom tesislerinin askeri açıdan stratejik önemi bulunduğunu kaydeden Koyuncu, bu tesislerin özelleştirilmek istenmesinin arkasında, kuruma ait Fethiye`deki 300 dönümden fazla arazinin bulunduğunu öne sürdü.

Koyuncu, şunları söyledi: Fethiye Karagedikli`de tesislere ait bir değirmen bulunuyor. Burada Ferrokrom`un 300 dönümden fazla arsası bulunmaktadır. Şirketin arazisinin yanında Orman Bakanlığı`na ait yerlar var. Orman Bakanlığı, kendisine ait 13 dönüm arazi için 10 trilyon lira değer belirledi. Ferrokrom`un buradaki arazisi de bu nedenle çok değerli hale geldi. Ferrokrom Fabrikası`nın özelleştirilmesi durumunda, üretimin devamının sağlanması gerektiğini anlatan Koyuncu, Bu tesislere tüm Antalya sanayicisi, esnafı, vatandaşı ve çalışanları sahip çıkmalıdır dedi. Koyuncu, şöyle devam etti: Bu tesisler özelleştirilip, ehil olmayan bir kişi ya da şirkete satılırsa, kapanma noktasına gelebilir. Bu tesislerin ülke ve bölge ekonomisine büyük katkısı var. Ferrokrom`un, üretimin devamı sağlanacak şekilde özelleştirilmesi gerekir.

Diğer Genel Haberleri