Antalya 35 milyon dolar gelir getirecek A1 yarışlarına talip

Antalya, A1 Grand Prix (GP) Motorsporları Dünya Kupasının Türkiye ayağına ev sahipliği yapmak için kolları sıvadı

Bigpara Haber

Antalya, A1 Grand Prix (GP) Motorsporları Dünya Kupasının Türkiye ayağına ev sahipliği yapmak için kolları sıvadı. A1 GP Pist Tasarımcısı ve Uygulayıcısı Ron Dickson`un Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel`i ziyaret ederek, organizasyonun Antalya`da yapılması için teklifte bulunmasının ardından, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası da önümüzdeki günlerde A1 yönetimi ile görüşme yapmaya hazırlanıyor.

Organizasyonun 2009`da Türkiye`de yapılması için onay veren A1 Grand Prix yönetiminin sonbahara kadar İzmir veya Antalya`yı seçmesi bekleniyor. F1 araçlarının şehir sokaklarında yarışacağı A1 yarışlarında Antalya`nın 100 bin yabancı konuk ağırlaması bekleniyor. Hesaplamalara göre A1 şehirde yapılırsa Antalya ekonomisine yaklaşık 35 milyon dolar katkı sağlanacak. 

Önce Antalyalılar istemeli

2005`ten bu yana 11 ülkede düzenlenen A1 GP Motor Sporları Dünya Kupası Organizasyonu`nun 12. ülkesi olarak Türkiye seçildi. Organizasyonun Türkiye ayağının İzmir veya Antalya`da yapılması için girişimlerde bulunuldu. A1 GP Motor Sporları Tasarımcısı ve Uygulayıcısı Ron Dickson ve A1 GP Türkiye Temsilcisi Mert Güçlüer, geçen günlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel`i ziyaret etti.
Ron Dickson ve Mert Güçlüer, A1 GP`nin Antalya yapılması için Başkan Türel`e teklifte bulunup, organizasyon hakkında bilgi verdi. Dickson, Antalya`nın altyapısı, büyüklüğü, doğal güzelliği ve çevresiyle dünya standartlarında bir turizm kenti olduğunun altını çizdi. Dünya çapında bir organizasyon olan A1 GP`nin Antalya`da düzenlenmesi için potansiyeli olduğunu vurgulayan Dickson, Biz bu organizasyonu gerçekleştirmek için gerekli her türlü ekipman ve tecrübeye sahibiz. Ancak bu organizasyonu öncelikle Antalyalılar`ın gerçekten istemesi gerekir dedi.

29 Ekim`de gerçekleşecek

A1 GP Türkiye Temsilcisi Mert Güçlüer de, 24 ülkeden motor sporları yarışçılarının katılacağı A1 GP`nin Antalya`da yapılmasının onaylanması halinde organizasyonun 2009 Ekim ayında gerçekleştirileceğini ve F1 otomobillerin şehir merkezinde caddede yarışacağını söyledi. Yaklaşık 3.5 kilometrelik bir yarış güzergâhının belirleneceğini ve özel tribün yapılacağını anlatan Güçlüer, Yarışlar asfalt üzerinde yapılacak. Antalyalı yöneticilerin istemesi ve organizasyon yetkililerinin de onaylaması halinde organizasyon her yıl aynı tarihte gerçekleştirilecek diye konuştu.
Detaylı çalışmalar yapılması konusunda Antalya Valiliği ve ATSO yetkilileriyle de görüşmeler yapılmasını isteyen Türel, Antalya`nın organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağını söyledi. A1 ve ATSO yönetimi önümüzdeki günlerde bir araya gelerek görüşmeler yapacak.







(REFERANS)

Diğer Konut Haberleri