Anlaşma Lider Zoruyla

Bigpara Haber
Maliye Bakanı Sümer Oral, GSM ihalesinde KDV`nin peşin alınması için ısrar edince kriz çıktı. Krizi Ecevit ve Bahçeli`nin baskısı çözdü.


MHP-ANAP arasındaki gerginlik üçüncü cep telefonu ihalesine de yansıdı. ANAP`lı Maliye Bakanı Sümer Oral`ın KDV`- nin peşin ödenmesi inadı Başbakan Bülent Ecevit ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin devreye girmesiyle kırıldı. GSM`de imzalar beklenirken, Maliye Bakanı Sümer Oral`ın, İstanbul`da yaptığı, `KDV peşin ödenecek` açıklaması geldi ve gerilim tırmandı. ANAP`ın, MHP`ye kaptırdığı Meclis Başkanlığı`nın intikamını almak ve bu özelleştirmenin primini MHP`ye kaptırmamak için bu şekilde davrandığı yorumları yapıldı.


KDV ödenmesinde kolaylık bekleyen İş-Tim, geri adım atılmaması karşısında Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz`e `çekilebiliriz` mesajı gönderdi. MHP`liler de bu durumun yeni bir hükümet krizine yol açacağı yönünde uyarılarda bulundu.
MHP`li bakanlar, Enis Öksüz`den konuyu Başbakan Bülent Ecevit ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`ye taşımasını isteyerek, İş Bankası KDV`yi iki taksitte ödeyecek. Niye zorluk çıkarılıyor? dedi. Bunun üzerine Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Başbakanlıkta önce Devlet Bahçeli, ardından da Başbakan Ecevit`le görüştü. EcevitBahçeli, Ecevit Öksüz görüşmelerine daha sonra Hüsamettin Özkan da katıldı. Öksüz, Bugün son gün. Bu iş hallolacak. Sonucu mutlaka almak zorundayım. Bunun vebali büyüktür mesajını iletti. Başbakan Ecevit bunun üzerine Maliye Bakanı Oral ile görüşerek, anlaşmaya katılmasını istedi. Oral daha sonra Başbakanlık`taki görüşmeye katıldı ve anlaşma sağlandı. (RADİKAL)


Diğer Politika Haberleri