Ankara`da gaz dağıtımı özelleşiyor

Bigpara Haber

Ankara`da doğalgaz dağıtımı özelleştirmesinde düğmeye basıldı. İhale sürecini, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu`ndan (EPDK) dağıtım lisansını alan Ankara Büyükşehir Belediyesi yürütecek.

CNNTURK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, EPDK tarafından Ankara`nın doğalgaz dağıtım faaliyeti ile ilgili olarak Başkent Doğalgaz Dağıtım Anonim Şirketi`ne 30 yıllığına dağıtım lisansı verildiğini belirterek, özelleştirme için 2-3 hafta içinde ihaleye çıkılacağını açıkladı.
 
İlgili bir takım kurumlarla yazışma içinde olduklarını ifade eden Gökçek, 1.5 aylık bir ihale sürece düşündüklerini kaydetti.
 
İddia ediyorum, Türkiye`de şimdiye kadar yapılan özelleştirmelerin en pahalısı, en karlısı ve en yükseği olacak diye konuşan Gökçek, Botaş`a olan borçlar ile doğalgazın yaygınlaşması için hazineden alınan paralar, 850 milyon dolar civarında bir rakamdır. Borçlar bittikten sonra kalan parayla 43 kilometresi yapılan metroyu bitirecek ve suya ilişkin yatırımlarda kullanacağız dedi.
 
İhalenin açık artırma usulüyle, medyanın gözü önünde yapılacağını ifade eden Gökçek, yurtiçi ve yurtdışından, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın başvuruda bulunduğunu bildirdi.
 
Karlı bir iş olacağı ve gün geçtikçe doğalgazın dünyadaki önemi arttığı için ihaleye giren sayısının çok olacağını düşündüklerini belirten Gökçek, katılım ne kadar çok olursa ihale rakamının da o kadar çok yukarıya çıkacağını düşündüklerini söyledi.

Diğer Genel Haberleri