Analistler de `altın` düşecek diyor

ABD`de yasakoyucuların temerrütü önlemek için anlaşacağı sinyalleriyle altında düşüş bekleyen analistlerin sayısı 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Bigpara Haber

ABD`de yasakoyucuların temerrütü önlemek için anlaşacağı sinyalleriyle altında düşüş bekleyen analistlerin sayısı 1 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Asya`da fiziki taleplerin zayıfladığı sinyalleri ve ABD`de yasakoyucuların temerrütü önlemek için anlaşacağı beklentilerinin artmasıyla altında düşüş bekleyen analistlerin sayısı 1 ayın en yüksek seviyesine işaret etti.

Bloomberg anketine katılan analistlerin 15`i altının önümüzdeki ay değer kaybedeceğini ve 8`i yükseleceğini öngörürken, 4`ü bir değişiklik tahmin etmedi. Ankete göre altındaki düşüş beklentileri 13 Eylül`den bu yana en yüksek oranda oldu. Altın fiyatları, ABD`de hükümetin 1 Ekim`de kepenk indirmesinden bu yana yatırımcıların sığınılacak liman arayışına girmesiyle yükseldi. ABD Başkanı Barack Obama, görüşmelerin başlamasıyla, Temsilciler Meclisi`nin borç limitini artırma ve hükümetin kapanmasının sonlandırma planını ne kabul ne de reddetti.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ABD`deki borç limiti krizi altın fiyatlarındaki bu yılki kayıpların azalmasına yardımcı oldu. Yatırımcıların tasarruf aracı olarak altına inançlarını yitirmesiyle altın 2000`den bu yana ilk kez bir yılı ekside kapamaya hazırlanıyor. Altındaki gerileme aynı zamanda Asya`da fiziki külçe altın taleplerini destekledi, ancak en büyük altın tüketicileri olan Hindistan ve Çin`de satışların azalmasıyla fiziki taleplerin de yavaşlamaya başladığı sinyalleri arttı.

Kimsenin borç limitinin aşılacağına inanmamasından ötürü geri çekildiğini belirten Delman SA`nın direktörü Jonathan Bouchet, Ya Obama ya da Cumhuriyetçiler boyun eğecek; ancak anlaşma olacak. Fiziki alıcılar geri gelmiyor. Asya`daki alımlar bir hayli azaldı dedi.

Diğer Altın Haberleri