Anadolu Isuzu Sıra Know-how İhracatında

Bigpara Haber

Anadolu Isuzu 2001`den itibaren Isuzu`nun bölgedeki diğer üretici ve distribütörlerine otobüs know-how`ı ihracatına başlayacak. Anadolu Isuzu`nun kendi tasarımıyla geliştirdiği Isuzu otobüslerinin dünyada tek üretici olduğunu söyleyen Anadolu Isuzu Genel Müdür Kamil Eser, bu nedenle Isuzu know-how ihraç eder duruma geldiklerini belirtiyor.

Isuzu şu ana kadar bu yöndeki tüm görüşmelerini Isuzu üreticileri ile yaptı. Eser, know-how Isuzu`nun değil, Anadolu Isuzu`nundur diyor. Anadolu otobüslerine en fazla talep BDT, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden geliyor. Eser, Doğu Avrupa ve Kuzey Afrika`daki yetersiz bankacılık sistemleri nedeniyle bu ülkelere ihracatın sınırlı düzeyde olduğunun altını çiziyor.

Anadolu Isuzu`nun ihracatının yüzde 80-90`ını otobüsler oluşturuyor. Otobüslerin toplam üretim içindeki payını hızla artırdıklarına dikkat çeken Eser, otomüslerin toplam üretimdeki payının yüzde 25 oranında olduğunu, ancak birkaç yıl içinde bu rakamı yüzde 50`lere kadar çıkaracaklarını söylüyor. Şirket ayrıca bügünlerde piyasaya sunacağı yeni otobüs `Turkuaz` ile Avrupa Birliği pazarına girmeyi planlıyor. Anadolu Isuzu`nun 1999`da 32 milyon dolar olan ihracatının bu yıl 30 milyon doların biraz altında kalması bekleniyor. Şirket 2001`de ise 32 milyon dolarlık ihracat hedefliyor. (PARA-BORSAMARKET)

Diğer Genel Haberleri