Amerikan Enerji Projeleri Etkilenir

Bigpara Haber
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, ABD Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi`nde kabul edilen sözde Ermeni soykırım tasarısının, enerji sektörüne yapılacak yatırımları da etkileyebileceğini söyledi.

Ersümer, ABD`nin Türkiye`ye yeni atanan Büyükelçisi Robert Pearson`u makamında kabul ederek bir süre görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ersümer, Pearson`ın büyükelçi olarak atandıktan sonraki ilk ziyaretlerinden birini bakanlığına yaptığını belirtti. Ersümer, Büyükelçi Pearson`la ABD`li şirketlerin Türkiye`de enerji alanında yaptıkları yatırmılar ile Bakü-Ceyhan-Tiflis Boru Hattı Projesini değerlendirdiklerini bildirdi.

19 Ekim Perşembe günü Bakü-Ceyhan-Tiflis Boru Hattı projesinin; ev sahibi ülke, garnati ve anahtar teslim anlaşmalarının imzalanacağını yineleyen Ersümer, anlaşmaların imzalanacak olmasından memnuniyet duyduklarını büyükelçiye aktardıklarını söyledi.

Pearson da görüşmede enerji yatırımları ve Bakü-Ceyhan-Tiflis projelerini ele aldıklarını belirterek, Bakü-Ceyhan projesine desteklerinin sürdüğünü kaydetti. Büyükelçi Pearson, ABD`li yatırımcıların, türkiye`deki daha uzun vadeli enerji projelerinin içinde yer almak istediklerini vurguladı.

Türk-ABD ilişkilerine `gölge düşüren` sözde Ermeni soykırım tasarısının ABD`li yatırımcıların türkiye`deki enerji sektörüne girmelerini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soru üzerine Ersümer, `Ermeni soykırım yasa tasarısının hiç etkilememesı düşünülemez` diye konuştu.

Ersümer, Büyükelçi Pearson`a, soykırım tasarısı ile ilgili olarak komisyonda yaptığı konuşma için teşekkür ederek, `haksız iftiralarla dolu bu tasarının` Kongre`den geçmemesi dileğinde bulundu.

Bakan Ersümer, tasarısıyla ilgili atılacak adımların genel bir ülke politikası olarak belirleneceğine dikkat çekerek, Bu tasarıya karşı alınacak önlemler, şu sektörü ya da bu sektörde uygulanmaz diye bir şey söz konusu değildir` dedi. (ANKA)

Diğer Genel Haberleri