AMB faiz kararını açıkladı, Draghi konuşmasında neler dedi?

AMB, politika, mevduat ve marjinal faiz oranlarını değiştirmedi

Bigpara Haber



Avrupa Merkez Bankası (AMB), Temmuz ayı toplantısında politika, mevduat ve marjinal faiz oranlarında değişikliğine gitmedi. Faiz kararı açıklandıktan sonra piyasalar

AMB Başkanı Mario Draghi'nin konuşmasını takip etti. Draghi 'Alınan önlemlerin etkisiyle Euro Bölgesi'nde iç talep canlandı' dedi.

Politika faizi yüzde 0.15 olarak korunurken, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren ‘mevduat oranı’nı da değiştirmeyerek yüzde -0,10 seviyesinde bırakıldı. Banka marjinal faiz oranını da yüzde 0,40 olarak korudu.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Analistler de, AMB Para Politikası Kurulu'nun faiz oranlarını değiştirmeyeceğini tahmin ediyorlardı.

Haziran ayı toplantısında politika faizi 10 baz puan düşürülürken, mevduat faizi sıfırın altına çekilerek eksi yüzde 0.10 yapmıştı. AMB böylece negatif faiz oranı uygulayan ilk büyük merkez bankası oldu.

Euro Bölgesi ılımlı şekilde büyümeyi sürdürüyor

AMB Başkanı Mario Draghi alınan önlemlerin etkisiyle Euro Bölgesi'nde iç talebin canlandığının gözlendiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, genel ekonomik ve parasal analizlere göre faiz oranlarını sabit tutmaya karar verdiklerini açıkladı. Euro Bölgesi için enflasyon hedefinin yüzde 2'nin altında oldğunu söyleyen Draghi, para politikasında genişlemeye gitme kararı aldıklarını ve önümüzdeki aylarde genişlemeye devam edeceklerini belirtti.

Draghi, "Euro Bölgesi ılımlı şekilde büyümeyi devam ettiriyor. Politika faizi uzun süre boyunca düşük kalmayı sürdürecek. Standart olmayan önlemlerin kullanılması görüşbirliğine sahibiz.

Diğer Ekonomi Haberleri