Altındaki risk devam ediyor!

Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş altının rekor düşüşünü yorumladı

Bigpara Haber
Karakaş Atlantis Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Karakaş altının rekor düşüşünü yorumladı.

“Geçtiğimiz ay içerisinde altının ons fiyatında yaşanan sert düşüş sonrasında altın fiyatları son beş ayın en düşük seviyelerini görmüş durumda. Ons fiyatlarının artık FED’den gelen açıklamalara ve ABD`den gelecek verilere göre hareket ettiğini söyleyebiliriz. Bu dönemde ons fiyatı her ne kadar düşmüş olsa da dolar/TL`nin yükselişte olmasından dolayı altındaki düşüş hareketi Türk yatırımcısını çok sınırlı etkiliyor.

Geçtiğimiz cuma günü ABD’den gelen verilerin beklentilerin çok üzerinde gelmemesi ile anlık bin 213 Dolar seviyelerine kadar gevşeyen altının ons fiyatı, verinin beklentinin de üzerinde olumlu gelmediğinin anlaşılmasıyla kayıplarını geri alarak, bir saatlik zaman diliminde bin 213 Dolar seviyelerine kadar yükseldi. Yaklaşık iki yıldır devam eden düşüş hareketi sonrasında dünya genelinde altın arama faaliyetlerinin azaldığına şahit oluyoruz. Düşüş hareketi içerisindeki altın fiyatlarına bir de çıkarma faaliyetlerinde azalmanın eklenmesinde, altına dünya genelinde talebin azalmasının da etki ettiğini düşünüyorum. Fakat ülkemiz, 2013 yılında tüm zamanların en yüksek ithalatını gerçekleştirmiştir. Bu durum da bizim, sözümüze başlarken söylediğimiz fikirlerimizi teyit ediyor.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Altının artık tamamen ABD kaynaklı olarak hareket ettiğini son zamanlarda net olarak görüyoruz. Fakat FED bölge başkanları, varlık alımı azaltılmalı deseler de sonuçta bu alımları kesin olarak sonlandırmaya ilişkin ifadelerde bulunamamaktadırlar. Bu durum da bizlere, ciddi risk algısının hala devam ettiğini ortaya koymaktadır. Şu anki varlık alımları ile toparlanıyormuş gibi görülen Amerikan ekonomisinin azaltıma başlandığında nasıl bir hal alacağı da bir soru işaretidir. Dünyadaki ekonomik dalgalanmalardan hep olumsuz olarak etkilenen ülkemiz vatandaşı için altının güvenli liman olmaya devam edeceğine tüm kalbimizle inanıyoruz.”

Diğer Altın Haberleri