Altında zirve ! Yükseliş devam edecek mi ?

Altın fiyatları Asya borsalarında yaşanan düşüşler ve dolardaki değer kaybıyla beraber son üç haftanın zirvesini gördü.

Bigpara Haber

 

Zayıf ekonomik veriler ve ABD'de faizlerin ne zaman artırılacağına dair belirsizlik de piyasalardaki risk iştahını azaltarak altın ve Japon yeni gibi güvenli limanlara talebi artırdı. Spot altının ons fiyatı bugün 1,250.46 dolara kadar yükselerek 22 Mart'tan bu yana en yüksek seviyeyi görürken, daha sonra kazançlarının bir kısmını geri vererek 1,249.70 dolar oldu. (Reuters)

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

İkon Menkul

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftayı 1240 seviyelerinde kapatan ons fiyatları yeni haftayı 10$'lık artışla 1250 seviyelerinde açtı. IMF'nin son yaptığı açıklamaların altındaki yükselişte etkili olduğunu belirtmek gerekir. Gün içerisinde pariteyi etkilemesini beklediğimiz bir gelişme bulunmamakla birlikte akşam saatlerinde Obama-Yellen görüşmesi yakından takip edilmesi gereken bir olay olarak durmakta. Görüşmenin ABD Ekonomisi ve Wall Street reformları üzerinden geçmesi bekleniyor.

Teknik görünüm hafta kapanışından sonra güçlenmişe benziyor. Geçtiğimiz hafta genel itibariyle 1235 seviyelerinde işlem gören fiyatlar gelecekteki yön haritası içinde kritik bir noktadaydı. Fiyatlar 1235 seviyelerinin üzerinde işlem görmeye başlayınca kısa vadede olumlu fiyatlanma ihtimalinin arttığını belirtmek gerekir.

Göstergeleri incelediğimizde fiyatların günlük grafikte 5-10 ve 50 günlük ortalamaların üzerinde seyrettiğini görmekteyiz. Aynı zamanda MACD'de gün itibariyle alım sinyali oluşmuş gözüküyor. Bu görüntüleri destekleyen diğer bir hususta 4 saatlik RSI İndikatörünün 70 seviyesine oldukça yakın olması. Gün içerisinde fiyatların yükselme sürecinin devam etmesi 1250 direncinin aşılması ile mümkün olabilir. Direnç aşılırsa 1260 seviyelerindeki ara direncin aşılmasını bekleyeceğiz. Direncin aşılamaması durumunda kar satışları başlayabilir. Bu durumda satım baskısını üzerinde hissedecek ons fiyatları 1230 seviyelerindeki desteğe kadar geri çekilebilir.

Destekler: 1240 - 1230 - 1220

Dirençler: 1250 - 1260 - 1280

Diğer Altın Haberleri