Altında `ölüm geçişi` hareketi yaşanabilir

Logic Advisors`ın teknik analizine göre, ölüm geçişi hareketi, altının 1,200 dolara düşebileceğini işaret ediyor

Bigpara Haber

Logic Advisors`ın teknik analizine göre, ölüm geçişi hareketi, altının 1,200 dolara düşebileceğini işaret ediyor.

Logic Advisors tarafından yapılan teknik analize göre, altın vadeli kontratları, harektli ortalamalarının ölüm geçişini işaret etmesi ile birlikte, düşüşünü genişletebilir ve Haziran ayından bu yana en düşük seviye olan ons başına 1,200 dolara doğru bir düşüş getirebilir.

Upper Saddle River, New Jersey`de Logic Advisors`ın ortaklarından Bill O’Neill, 50 günlük hareketi ortalamanın iki seans üst üste 100 günlük ortalamanın altında kaldığını ve bu durumun, altının yıl sonuna kadar, dünkü New York Comex piyasası kapanış seviyesi olan 1,272.30 dolardan yüzde 5.7 kadar düşebileceğini işaret ettiğini söyledi.

Altın, bazı yatırımcıların metalin değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirmeleri ile birlikte, 2000 yılından bu yana ilk kez yıllık bazda kayba yöneldi. Küresel hisse senetleri dün yaklaşık altı yılın en yüksek seviyesine çıkarken, ABD`de enflasyon son 10 yılın ortalamasının yarısı olan yüzde 1.2 seviyesinde seyrediyor. New York Fed Başkanı William C. Dudley, dün yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin güçlenmekte olduğu konusunda daha umutlu olduğunu söylemesi, Fed`in varlık alımlarını azaltacağı endişelerini güçlendirdi.

O’Neill, Piyasa çok cansız görünüyor ve teknik göstergeler daha fazla zayıflık işaret ediyor, ded, ve Ölüm geçişi, fiyatların baskı altında kalmaya devam edeceğinin diğer bir göstergesi şeklinde görüş bildirdi.

Ölüm geçisi, kısa vadeli hareketli ortalamanın uzun, vadeli hareketli ortalamanın altına inmesi ile ortaya çıkıyor. Dün, 50 günlük hareketli ortalama 1,315.58 dolar ve 100 günlük hareketli ortalama 1,319.97 dolar seviyelerindeydi. O’Neill, ilk aşağı yönlü hedefin 1,250 dolar ve sonrakinin 1,200 dolar olduğunu kaydetti. Altın 28 Haziran`da 1,179.40 dolar ile 34 ayın en düşük seviyesini görmüştü.

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, spekülatörler, altında net uzun pozisyon sayısını, 12 Kasım ile biten haftada, yüzde 37 düşürerek 55,456 kontrata indirdi. Bu, Şubat ayından bu yana en büyük düşüşü gösteriyor. Kısa pozisyon sayısı, önceki haftanın seviyesi olan 26,490`dan 54,143`e çıktı.

Dünya Altın Konseyi`ne göre, küresel altın talebi geçen çeyrekte, yatırımcıların exchange traded fonları ve benzer ürünler yoluyla 118.7 ton altın satması ile birlikte yüzde 21 düştü.

Diğer Altın Haberleri