Altın yüzde 10 daha düşebilir!

Infinity Trading`in teknik analizine göre, altın flama formasyonunu kırarsa yüzde 10 daha düşebilir

Bigpara Haber

Infinity Trading`in teknik analizine göre, altın flama formasyonunu kırarsa yüzde 10 daha düşebilir.

Infinity Trading`in teknik analizine göre, 30 yılı aşkın sürenin en kötü yıllık düşüşüne yönelen altın, fiyatlar flama olarak adlandırılan formasyonu kırarsa, Nisan ayına kadar yüzde 10 daha düşebilir.

Flama formasyonu, fiyatların grafikte daha düşük zirveler ve daha yüksek en düşük seviyeler serisi ile daralan güniçi işlem bantları oluşturması ile şekillenir. Infinity Trading başkanı Fain Shaffer, daralan üçgenin ani bir aşağı hareket ile sonuçlanabileceğini söyledi. Shaffer, fiyatların, New York Comex piyasasında, dünkü kapanış seviyesi olan ons başına 1,221.90 dolardan, gelecek yılın ilk çeyreğinde 1,100 dolara düşebileceğini sözlerine ekledi.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Altın bu yıl dün itibariyle yüzde 27 değer kaybetti ve 2000 yılından bu yana ilk yıllık bazda kaybına yönlendi. Bazı yatırımcılar, hisse senetlerinin ralli yapması ve enflasyonun hızlanamamasından dolayı, altının değer koruma özelliğine olan güvenlerini yitirdi. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları Mart 2010`dan bu yana en düşük seviyesine indi. Fiyatlar Haziran ayında 1,179.40 dolara kadar inerek 34 ayın en düşük seviyesini gördü.

Shaffer, Aşağı trend etkisini sürdürüyor, dedi ve Grafik çok zayıf görünüyor ve düşüş ani ve keskin olabilir şeklinde görüş bildirdi.

Diğer Altın Haberleri