Altın fiyatlarında 'tahvil faizi' etkisi

Altın fiyatları tahvil faizlerinin yükselişe geçmesiyle düşüş eğilimine geçti. Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 922 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1959 dolar seviyesinde bulunuyor.

Bigpara Haber

Ons altın, Avrupa ve ABD tahvil faizlerinin yükselmesiyle geriledi. Gün içerisinde en yüksek 1982 dolar seviyesini gören ons altın; tahvil faizlerinde yaşanan yükselişin etkisiyle 1957 dolar seviyesine kadar gerileyerek gün içi en düşük seviyesini gördü. Ons altın şu dakikalarda ise yüzde 0,97 oranında düşüşle 1959 dolardan işlem gördü.

Altının ons fiyatı, dünkü işlemlerde 2000 dolar sınırına kadar yükselerek 11 Mart tarihinden beri en yüksek seviyeyi görürken; haftanın ikinci işlem gününe dar bir bantta başlamıştı.

Altın yatırımcısının gözü Rusya-Ukrayna savaşına yönelik haber akışlarında ve ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin sıkılaşma politikasıyla ilgili vereceği mesajlarda olmaya devam edecek. 

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

GRAM ALTIN DA DEĞER KAYBINDA

Gram altın fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 934 lira seviyesinde hareket ederken; yeni güne 930 lira seviyeden başladı. Gram altının fiyatı, gün içerisinde en yüksek 934,62 lira seviyesini, en düşük ise 922,94 lira seviyesini gördü.

Gram altın, ons altın fiyatında yaşanan düşüşün etkisiyle aşağı yönlü hareket ederken, saat 17:26 itibarıyla yüzde 0,83 oranında düşüşle 923,82 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1516 lira, Cumhuriyet altını da 6 bin 242 liradan işlem görüyor.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Diğer Altın Haberleri