Altın fiyatlarında beklenti ne?

Altın yatırımcı son dönemde hayal kırıklığı yaşıyor. Peki, altın fiyatlarında beklenti ne?

Bigpara Haber


Altın yatırımcı son dönemde hayal kırıklığı yaşıyor. Peki, altın fiyatlarında beklenti ne?

Altın volatilitesinin, piyasa volatilitesi üzerine çıkmasıyla beraber, altın fiyatlarında yaşanan dalga boyutu da arttı. Dün akşam 1190 seviyesine kadar yaşanan düşüşlerde toparlanma hareketi volatiliteyle beraber 1223 seviyelerine kadar hareket gösterdi. Öğle saatlerinde ise altın 1208 desteğinin altını test etti.

Rubleyle başlayan yeni süreçte hisse piyasaları, para birimleri ve emtialar yeni denge arayışına geçtiler.  Altının kaybettiği güvenli liman olma özelliğini ABD tahvilleri ele aldı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Altın şuan için kendisine yeni bir bant belirlemeye çalışırken, piyasalarda son durum ise;

•   COMEX ve NYMEX’te dun stok artısı yasandı.
•   Dünya altın endekslerinde düşüş söz konusu iken,
•   Altın volatilitesinin arttığı görülüyor.
•   Altın opsiyonlarında call (alım) tarafına doğru eğim arttı
•   Buna rağmen vadeli piyasalarda yakın tarihli kontratlar 1211 seviyesinden geçerken, spreadın düşmesi de piyasalardaki fiyatlamaların birbirine yakın seviyelerden geçtiğini yansıtıyor.



Tekniksel olarak ele aldığımızda ise; 1344 seviyesinden başlayan düşüş trendi devam ederken, 1232 seviyesinden geçmekte olup, altın fiyatlarının bu seviyeyi kıramaması satış baskısını da getiriyor. 1190-1220 aralığı altında yeni fiyatlanma bölgesi olurken, saatlik bazda ele alındığında MACD pozitif bölgeye geçmeye hazırlanıyor. Yatırımcılarımızın bu aşamada takıp etmeleri gereken teknik seviyelerden; 1220/ 1224/ 1230 dirençler, 1208/ 1204/ 1291 desteklerdir.

İntegral Menkul Değerler

Diğer Altın Haberleri