Altın fiyatları destek buldu

Altın New York`ta kötü çıkan ekonomik verilerin teşvik beklentilerini güçlendirmesinden destek buluyor

Bigpara Haber

Altın New York`ta kötü çıkan ekonomik verilerin teşvik beklentilerini güçlendirmesinden destek buluyor



Altın, Çin ve Japonya`da açıklanan verilerin beklenenden kötü çıkmasının, hükümetlerin ilave teşviklere gidebileceği beklentilerini güçlendirmesi ve bunun da altına yönelik değer saklama aracı talebini artırmasının ardından, son üç seansta ikinci kez yükseldi.

Çin`de Ulusal İstatistik Bürosu ve Çin Lojistik ve Satınalma Federasyonu`nun açıkladığı imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI) Mart ayında 50.9 seviyesinde gerçekleşti. Bloomberg News`un anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 51.2 seviyesinde çıkması bekleniyordu. Japonya Merkez Bankası`nın büyük imalatçı şirketlerin çeyrek dönemlik güvenini gösteren Tankan Endeksi, ekonomistlerin tahminlerinin gerisinde kaldı.

Chicago`da FuturePath Trading traderlarından Frank Lesh, İnsanlar, Asya`dan, bölgedeki büyümenin desteklenmesi için, bazı teşvik tedbirleri bekliyor, dedi.

Haziran vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek, yerel saat ile 13:37`de ons başına 1,600.90 dolara geldi. Değerli metal, ABD ekonomisindeki toparlanma ile birlikte Fed`in teşvikleri daraltacağı spekülasyonu sonucu, iki çeyrek üst üste düşüş gösterdi ve bu hareketle, son 12 yılın en kötü çeyrek dönem performansını gerçekleştirdi.

Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg`in verilerine göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasın yüzde 63 altındaydı.

Diğer Altın Haberleri