Gram altında tarihi rekor! Ons altın 7.5 yılın zirvesinde!

Gram altın fiyatları rekor üzerine rekor kırmaya devam ederken; gram altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Altının ons fiyatı ise 7.5 yılın zirvesine yükseldi. Analistler, likidite bolluğuna karşın faizlerin çok düşük olması nedeniyle yatırımcılar altını tercih ettiğini belirtiyor.

Bigpara Haber

Küresel ekonomide durgunluğun öngörülenden de sert olacağına ilişkin beklentilerin artması; buna karşın başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere dünyanın en büyük merkez bankalarının piyasalara büyük miktarda likidite sağlamasıyla altın fiyatları rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor. 

Gram altın fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 371 lira seviyesinde hareket ederken; yeni günde rekor seviyesini 376.59 lira seviyesine taşıdı. Altının ons fiyatı ise 30 Kasım 2012 tarihinden beri en yüksek seviyesi olan 1725 doları görerek 7.5 yılın zirvesine ulaştı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Gram altın fiyatları saat 14.24 itibarıyla yüzde 0.69 oranında yükselişle 375.45 lira seviyesinde hareket ederken; aynı dakikalarda çeyrek altın 614 lira, Cumhuriyet altını da 2.449 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 0.29 yükselişle 1718 dolarda  bulunuyor.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ABD ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde hız kaybetmesine karşın piyasalarda temkinli havanın varlığını sürdürdüğünü, Kovid-19 salgınına ilişkin haber akışının varlık fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ettiğini belirtti.

Bugün Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) açıklayacağı küresel büyüme tahminlerinin yanı sıra ABD'de ihracat ve ithalat fiyat endeksinin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının onsunda 1.700-1.740 dolar, gram altında ise 360-380 lira aralıklarının izleneceğini söyledi.

Diğer Altın Haberleri