Altın ayı piyasasına mı girdi?

Altın, Fed'in sıkılaştırması ve Trump'ın politikalarına ilişkin beklentilerle ayı piyasası olarak adlandırılan duruma yaklaştı.

Bigpara Haber

Altın sert darbeler aldı. Değerli metal, daha agresif Fed ve bunun yanında yatırımcıların yeni başkan Donald Trump'ın politikalarına ilişkin beklentileri ile birlikte altıncı haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi ve 10 ayın en düşük seviyesi yakınında seyretti. Böylelikle altın ayı piyasası olarak anılan duruma yaklaştı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bir önceki seansta 2 Şubat`tan bu yana en düşük seviyeyi gören altın dün 1.4 oranında düşüş gösterdi. Altın fiyatları bugün hafif bir yükseliş gösterse de ABD dolarının yaklaşık 14 yılın zirvesini görmesi ve 2017'de faiz artışlarının hızlanacağı beklentileriyle 10.5 ayın en düşük seviyelerine yakın seyrine devam etti.

Haberin Devamı

Bir önceki seansta 1,122.35 dolara kadar inerek 2 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeyi gören altın fiyatları bugün yüzde 0.2 yükseldi ve 1,130.81 dolardan işlem gördü.

Altın dün yüzde 1.4 düşerek üç haftanın en büyük yüzdelik düşüşünü gerçekleştirdi. Altın hafta genelinde ise yüzde 2 aşağıda seyrediyor.

Diğer Altın Haberleri