Altın almak için doğru zaman mı?

Son 2 ayın en düşük seviyelerini gören altında alım için doğru zaman mı?

Bigpara Haber

Son 2 ayın en düşük seviyelerini gören altında alım için doğru zaman mı?


ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

ABD ekonomisindeki iyileşmeye paralel olarak dolardaki güçlenme ile altın değer kaybediyor. Sene başından bu yana yüzde 5’e yakın prim yapan altın, aylık bazda yüzde 7 oranında değer kaybetti.
 
Bu yıl en yüksek 1.790,79 doları gören altın fiyatları 16 Ocak seviyelerine geri dönerek 1,631 dolara kadar geriledi.
 
Uzmanlar, altın fiyatlarının daha da gerileyebileceğine dikkat çekerek, bu seviyede alım önerisinde bulunmuyorlar.
 
ALTINDA 1,500’LERE KADAR GERİLEME İHTİMALİ
 
Garanti Bankası Altın Piyasası Uzmanı Alper Kalyoncu, Thelira’ya değerlendirmesinde, altın fiyatlarının 1,700’lerden döndüğünü kaydederek, fiyatların en son 16 Ocak’ta bu seviyeleri gördüğünü belirtti.
 
Kalyoncu, ABD verilerinin iyi gelmesi, doların değerlenmesi, faiz artışı beklentisinin artmasıyla ABD ekonomisinin toparlanmasıyla altın fiyatlarının gerilediğini bildirdi.

Bu seviyelerden alım önermediklerini kaydeden Kalyoncu, iki ay içinde altın fiyatlarının 1,500’lere kadar gerileme ihtimalinin olduğunu bildirdi.
 
1,645 DOLARI GEÇMESİ ZOR
 
Altın Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, Thelira’ya yaptığı değerlendirmede, son bir haftada Avrupa ve ABD’de artan iyimserlikle altına satışlar geldiğini belirtti. Dolardaki toparlanmayla birlikte, altında yorgunluk belirtisi görüldüğünü kaydeden Yıldırımtürk, yükselme sırasında önce yükselişin daha tepe noktasında fiyatların oluştuğunu bildirdi. Dışarıda aşağı yönlü dalgalı bir seyir olduğunu bildiren Yıldırımtürk, ABD’de yeni parasal genişlemeden söz edildiği sürece altında seyrin aşağı yönlü olacağını vurguladı. Yıldırımtürk, spekülatif hareketlerle altında zaman zaman yukarı yönlü hareketler görülse de , altın fiyatlarının 1,645 doları geçmesinin zor görüldüğünü dile getirdi.

The lira

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Diğer Genel Haberleri