Alo Demeden 28 Milyon Lira

Bigpara Haber
Türk Telekom, 2001’in ilk iki ayında abonelerinden bir yıllık peşin konuşma ücreti kesecek. Aboneler ocak ve şubat aylarında 14.4’er milyon lira ödeyecek


Türk Telekom, gelecek yıl telefon görüşmesi ödemelerinde yeni bir uygulamaya geçiyor. Kurum, telefon görüşmesi için her ay 100 kontör üzerinden aldığı peşinatı, 2001 yılının ilk iki ayında olmak üzere, bin 200 kontör üzerinden iki taksitte tahsil edecek. Telekom şu anda abonelerinden, telefon görüşmeleri için 100 kontör karşılığı olmak üzere aylık toplam 2 milyon 400 bin lira peşinat alıyor. Gelecek yıl başlatılacak uygulamada ise peşinat, yıllık bin 200 kontör karşılığı olmak üzere iki taksitte alınacak.


560 TRİLYON TOPLAYACAK;

Aboneler, kendilerine verilen kontör miktarını aşan görüşmelerinin ödemesini ise ayrıca yapacak. Telekom, şu anda, telefon görüşmelerini kontör başına 24 bin lira üzerinden ücretlendiriyor. Yeni uygulamaya geçildiğinde bu rakam değişmezse aboneler, 2001’in Ocak ve Şubat aylarında 14 milyon 400’er bin lira olmak üzere toplam 28 milyon 800 bin lira peşinat ödeyecek.Telekom böylece 18 milyon 233 bin abonesinden 2001’in ilk iki ayında toplam 560 trilyon lira toplayacak.


MAHKEMELİK OLUYOR;
Türk Telekom’un yıllık peşin ödemeyi iki ayda gerçekleştirme yönündeki çalışması Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanı Mehmet Sevim tarafından tepkiyle karşılandı.Sevim, “Kontör karşılığı da olsa sabit ücretin peşin olarak alınması haksızlık. Vatandaşlardan kullanmadıkları kontürün parasını almak kanuna aykırıdır, mutlaka mahkemeye vereceğiz dedi.


ÖDEME FATURADAN DÜŞECEK;

Telekom yetkilileri, peşin ücretin konuşma karşılığı ödeme için kullanıldığını, faturalardan düşüleceğini belirtti. Ocak ve şubatta 14.4’er milyon lira olacak bedel bu aylarda bin 200 kontör karşılığında kullandırılacak. Yani, faturalardan, peşin ücret karşılığı konuşma bedeli otomatik olarak düşecek.


ÖKSÜZ`ÜN ONAYI BEKLENNİYOR;

Telekom’un, ocak ve şubat aylarında 14.4’er milyon lira peşin ücret alınmasına ilişkin çalışması son aşamada. Bu konudaki yazı şirketin yönetim kurulunda bulunuyor. Telekom’un İdari ve Mali İşler Bölümü’ne de uygulama talimatı gelmedi. Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz’ün son onayının beklendiği ve henüz kararın bekletildiği öğrenildi. (MİLLİYET)

Diğer Teknoloji Haberleri