Almanya'da seçimler yenilenebilir

Almanya'da koalisyon görüşmeleri başarısız oldu, seçimler yenilenebilir.

Bigpara Haber

Almanya Başbakanı Angela Merkel, genel seçimlerin yapıldığı Eylül ayından bu yana süren üçlü koalisyon görüşmelerinin başarısız olduğunu açıkladı. Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip ülkede meydana gelen bu gelişmeyle beraber erken seçim ihtimali belirdi.

İş dünyasına yakınlığı olan Hür Demokrat Parti (FDP) dün gece beklenmedik bir karar alarak dört haftadan uzun süredir devam eden koalisyon müzakerelerinden, giderilemeyen görüş ayrılıklarını gerekçe göstererek çekildi.

Merkel, yeni hükümet kurulana kadar başbakanlık görevine devam edeceğini belirterek bundan sonra atılacak adımı belirlemek için Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüşeceğini söyledi.

Haberin Devamı

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Merkel, "Almanya'nın bundan sonra ne yapacağına karar vermek için etraflıca düşünmemiz gerekiyor. Başbakan olarak önümüzdeki zor haftalarda ülkenin iyi idare edilmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi.

Aşırı sağ, Merkel'in Almanya'nın kapılarını 2015 yılında bir milyondan fazla mülteciye açmasının ardından Eylül ayındaki seçimlerde oylarını artırdı. Merkel'in partisi ise oy kaybetti.

Merkel'in şu andaki koalisyon ortağı olan ve oy kaybetmesine rağmen ikinci büyük parti olan Sosyal Demokratlar, tekrar Merkel ile koalisyon kurmak istemediğini daha önce açıklamıştı.

Ana akım partiler, oyların yüzde 13'ünü alıp üçüncü büyük parti olarak parlamentoya giren göçmen karşıtı aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin oylarını daha da artıracağından endişe ederek seçimlerin tekrarlanmasına sıcak bakmıyor.

Diğer Politika Haberleri