Almanya`nın En İyi Silah Müşterileri

Bigpara Haber
Almanya`nın silah satışı geçen yıl ikiye katlanarak 2 milyar 800 milyon marka ulaştı. Almanya`nın en iyi müşterilerini NATO ülkeleri arasında, 645 milyon mark tutarında silah alan Türkiye ile NATO dışından da İsrail oluşturuyor.


Almanya`nın silah ihracatı, geçen yıl bir önceki yıla oranla ikiye katlandı. Federal İstatistik Dairesi, dün yaptığı açıklamada, Almanya`nın toplam silah ihracatının yüzde 113 oranında artarak 2 milyar 800 milyon marka ulaştığını bildirdi.
Açıklamada, Almanya`nın NATO ülkeleri içinde en fazla silahı Türkiye`ye, NATO`ya üye olmayan ülkeler arasında ise İsrail`e sattığı belirtildi. Türkiye`ye 645 milyon marklık silah satıldığı belirtilen açıklamada, Türkiye`yi 385 milyon mark ile Hollanda`nın izlediği kaydedildi.


İsrail`e satılan silahların değerinin ise 940 milyon mark olduğuna dikkat çekilen açıklamada, İsrail`i 212 milyon mark ile Brezilya ve 117 milyon mark ile Güney Kore`nin izlediği ifade edildi. Federal İstatistik Dairesi`nin açıklamasında ayrıca, Almanya`nın en fazla savaş gemisi sattığı, bu satışlardan elde edilen 1 milyar 900 milyon markın tüm silah ihracatının üçte ikisini oluşturduğu belirtildi. Almanya`nın silah satışlarının 1981 yılından bu yana üç kez daha fazla olduğuna işaret edilen açıklamada, silah satışlarının 1983 yılında 3 milyar 300 milyon, 1984 yılında 3 milyar 600 milyon olduğu kaydedildi. 1991 yılında da, eski Demokratik Alman Cumhuriyeti`ndeki silahların satılması nedeni ile bu miktarın 4 milyar 100 milyon mark civarında gerçekleştiği belirtilti. (FİNANSAL FORUM)


Diğer Genel Haberleri