Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier´den Hamas´a şartlı destek

Bigpara Haber
    Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Filistin bölgelerindeki seçimleri kazanan radikal dinci Hamas örgütüyle işbirliği yapılabilmesi için bazı şartların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.
 
    Steinmeier, haftalık ´´Die Zeit´´ gazetesine verdiği demeçte, ´´Filistin bölgelerinde yeni hükümet kurulup programını açıklayana kadar, AB ülkeleri Filistin özerk yönetimini ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas´ı zor durumda bırakacak girişimde bulunmayacaktır´´ dedi.
 
    Hamas´a yeni hükümetin kurulmasında sorumlu davranması için şans verdiklerini ifade eden Steinmeier, ´´Eğer bize bir sinyal gelmezse, Filistin halkının durumunu göz önünde bulundurarak, yardımları ne şekilde sürdüreceğimizi gözden geçireceğiz´´ diye konuştu.

    Steinmeier, bakanlık yaptığı 100 gün içinde kendisi açısından en önemli sorunun İran´ın nükleer programı nedeniyle çıkan kriz olduğunu belirterek, ´´BM Güvenlik Konseyi´nin İran´a ekonomik yaptırımlar uygulayıp uygulamayacağı Rusya ve Çin´in tutumuna bağlı, ancak henüz bu noktada değiliz´´ dedi.

   Steinmeier, AB genişlemesinin çok hızlı ilerleyip ilerlemediği sorusu üzerine de Türkiye ve Hırvatistan´la müzakereler yapıldığını hatırlatarak, diğer bazı Balkan ülkelerine de üyelik perspektifi sunduklarını ve verilen sözlerin tutulması gerektiğini söyledi.

Diğer Genel Haberleri