Alman Turistler, 2001 İçin Yer Ayırtıyorlar

Bigpara Haber
Öger Tours, Antalya`da 100 turizm acentesi ve 100 Alman basın temsilcisine yeni sezon programını açıkladı. 2000 yılında cirolarının yüzde 7.8`lik artışla 825 milyon marka yükseldiğini bildiren Öger Tours Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, 1999 yılındaki krizin aşıldığını söyledi. Öger, bu yıl ekim sonu itibariyle Öger Tours ve kardeş şirketleri ATT ile 812 bin turist taşıdığını belirterek, Almanlar`ın 2001 yılı için Türkiye`de şimdiden yer ayırtmaya başladığını açıkladı.


FİYATLAR ÇOK ARTMAYACAK

2001 yılında iyi bir sezon beklediklerini bildiren Vural Öger, Almanya`nın 24 kentinden Antalya, Dalaman, İzmir, Bodrum, ve İstanbul`a sefer düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi: 2001 yılı tatil fiyatlarında, dolar kuru ve petrol fiyatları rol oynayacak. Uçuş fiyatlarında yüzde 4-7 arasında artış olabilir. Dominik ve Mısır, dolar olarak belirlediği için fiyatları artabilir. Dolarla anlaşma yapanlar kaybedecek. Biz daha çok markla çalıştığımız için fazla fiyat artışı olmayacak.


TÜRKİYE`DE FİYATLAR UCUZ

Vural Öger, Türkiye`deki otellerin ucuz olmasının nedenlerini şöyle açıkladı:
Türkiye`de iyi oteller var, ama çevre tahrip ediliyor. Kentler beton yığını oldu. Oteller beş yıldızlı, ama kentler değil. Bu yüzden kalite arayan zengin turistler, ne yazık ki Türkiye`yi tercih etmiyor. Türkiye`nin betonlaşmayı önlemesi, mimariye önem vermesi gerekiyor. Kuşadası beton yığını oldu. Alman turistler, artık Kuşadası`na gitmiyor. Türk hükümetlerinin belli bir turizm politikası olmadığı için Kuşadası gibi örnekler meydana geldi. Antalya ve çevresinde Serik ve Manavgat, turistleri en çok rahatsız eden betonlaşma örnekleridir. Alanya ve Marmaris de betonlaşıyor. Buna dur denilmelidir. Öger, ılıca turizminde Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne girdiğini belirterek, Türkiye, Avrupa Ilıcalar Birliği`ne üye. Hüseyin Baraner, Türkiye`de kurulan Ilıcalar Derneği Genel Sekreteri oldu dedi. (DÜNYA)

Diğer Girişim Haberleri