Alibaba Bitcoin`i yasakladı

Bitcoin ve diğer dijital paraları yasaklayacağını açıkladı...

Bigpara Haber

Alibaba, Çin Merkez Bankası`nın regülasyonları sıkılaştırmasıyla Taobao Marketplace adlı platformunda Bitcoin`i yasakladı.

Çin`in en büyük e-ticaret sitesi Alibaba Group Holding Ltd., ülkenin merkez bankasının Aralık`ta regülasyonları sıkılaştırmasından sonra Bitcoin ve diğer dijital paraları yasaklayacağını açıkladı.

Şirketin dünkü açıklamasında, Alibaba`daki alıcı ve satıcıları buluşturan en büyük platformlardan biri olan Taobao Marketplace`in 14 Ocak`tan itibaren Bitcoin ve benzeri ürünlerin satışlarını yasaklayacağı belirtildi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bitcoin`in fiyatı 89 katına çıkmasından sonra Çin`in merkez bankası finansal kuruluşların Bitcoin işlemleri yapmalarını engellemişti. Şirketten yapılan açıklamada, Alibaba`nın dijital paraları yasaklama kararı site kullanıcılarını korumak için verildi.

Alibaba`nın sözcüsünün Hong Kong`dan yaptığı açıklamada, Alibaba`nın hiçbir platformu daha önce Bitcoin`i bir ödeme şekli olarak kabul etmemişti ve Alipay ödeme paneli de Bitcoin kullanan hiçbir siteyi desteklemiyor.

Alibaba`nın kararı merkez bankasının yeni regülasyonları ve Bitcoin ile ilgili riskler sebepleriyle alınmış olabilir, diyen Şanghay merkezli IResearch`ün analisti Wang Weidong, Bu değişikler Çin`deki Bitcoin işlemlerini büyük ölçüde etkileyecek, diye ekledi.

Diğer Gündem Haberleri