AKP, DTP ile işbirliği yapacak mı?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ``AKP`ye verilecek oy, yarın Meclis`te PKK`nın siyasi uzantılarıyla işbirliğine dönüşecek” dedi

Bigpara Haber

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ``AKP`ye verilecek oy, yarın Meclis`te PKK`nın siyasi uzantılarıyla işbirliğine dönüşecek” dedi.



CNNTURK

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kırşehir`in Ankara Caddesi`nde partisince düzenlenen mitingde çeşitli konulara değindi.
 
Konuşmasında AK Parti`nin, PKK`nın siyasi uzantılarıyla işbirliği yapma düşüncesinde olduğunu iddia eden Baykal, “Başbakan, içindeki korku nedeniyle `koalisyon` diye düşünmeye başladı. Kafasında PKK`nın siyasi uzantılarıyla koalisyon kurma düşüncesi var. AKP`ye verilecek oy, yarın Meclis`te PKK`nın siyasi uzantılarıyla işbirliğine dönüşecek” dedi.
 
Baykal “Başbakanın kılavuzu çok. Barzani`ye, Talabani`ye bak. Türkiye`deki PKK`nın siyasi uzantılarına bak. Yurtdışına bak. Kendi yakınındaki bir takım işbilir insanlara bak. Onların kılavuzu çok. Bizim bir tek kılavuzumuz var. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk” ifadelerini kullandı.
 
PETKİM`in özelleştirilmesi
 
Konuşmasında PETKİM`in özelleştirilmesine de değinen Baykal, PETKİM`i almak demek, Türk sanayisinin boğazından tutmak demektir. Seçime 2 hafta kala satıldı. Gümrükten mal mı kaçırıyorsunuz? CHP 2 hafta sonra iktidar. İlk yapacağımız iş, PETKİM satışını durdurmak olacak diye konuştu.
 
ÖSS sınavını kaldıracaklarını da yineleyen Baykal, ÖSS saçmalığına son vereceğiz. Öğrenciyi daha lise 2’nci sınıftayken üniversiteye ya da meslek sahibi olmaya yönlendireceğiz. Her öğrenciye 250 YTL burs vereceğiz dedi.

Diğer Genel Haberleri