Aile şirketi istemediler

Bigpara Haber
Ekrem, Cahit ve Ahmet Elginkan isimlerinin baş harflerinden oluşan ECA`nın yaşayan bir kurucu üyesi kalmadı. Aile fertlerinin geride kalanları son olarak Hüseyin Ekrem Elginkan`ın vefatından sonra açtıkları davaları kaybettiler. Şimdi topluluğun tüm mal varlığı vakfın elinde.

Vakıf tarafından yönetilen grubun, yönetim yapısı açısından önemli bir ilke imza attığını belirten ECA Isı Grubu Şirket Müdürü Önder Kıratlılar, görüşlerini şöyle açıkladı: `Elginkan Grubu`nun asıl sahibi Hüseyin Ekrem Elginkan, 1999 yılında geçirdiği bir beyin kanaması sonucu vefatından önce holdingi, büyük yönetim zafiyetleri oluşturabilecek bir aile şirketi olarak değil,

ülkeye sonsuza kadar hizmet edecek bir kuruluş olarak bırakmak istedi. Hasan Hüseyin Elginkan`ın 1954 yılında düşündükleri, 1985 yılında ilk somut adıma dönüşürken, şirketin kamusal bir vakıf olarak yönetilmesi projesine ise tam olarak 2001 yılında geçildi. Holdingin karar organlarında asıl aile bireylerinden bir tek kişi bile bulunmuyor. Böylesine büyük bir sermayenin vakıf tarafından yönetildiği Türkiye`de ve dünyada tek grup biziz` dedi.


Diğer Genel Haberleri