AİHM`den AKP ile ilgili karar

AİHM`nin, AK Parti`nin kapatılmasına karşı tedbir kararı alınmasına gerek olmadığına karar verdiği bildirildi

Bigpara Haber

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`nin (AİHM), bir Türk vatandaşının yaptığı başvuru üzerine, AK Parti`nin kapatılmasına karşı tedbir kararı alınmasına gerek olmadığına karar verdiği bildirildi.

AİHM`nin Strasbourg`da yayımlanan bildirisinde, İzmir`de yaşayan Ali Sezer`in 25 Temmuz`da kendilerine başvurarak, AK Parti`nin kapatılmasına karşı tedbir kararı alınmasını talep ettiği ifade edildi.

Bildiride, Aynı gün AİHM, dilekçe sahibine, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi`nin 39`uncu kararı uyarınca, talep edilen tedbir kararının alınmasına gerek olmadığını bildirmiştir denildi.

Bildiride, Sezer`in başvurusunda AK Parti`nin kapatılmasının, düşünce, din ve örgütlenme özgürlüğüne aykırı olduğunu savunduğu, bu konunun da acil ve öncelikli olarak incelenmesinin reddedildiği ve konunun normal süreçte inceleneceği belirtildi.
 
AKP hakkındaki dava
 
Anayasa Mahkemesi 31 Mart`ta AK Parti`nin kapatılması istemini içeren iddianamenin Abdullah Gül dışında kalan bölümünün kabulüne oybirliğiyle, Abdullah Gül yönünden de kabulüne oy çokluğuyla karar verdi.

Diğer Genel Haberleri