"Ağustos itibarıyla yaşadıklarımız bertaraf edildi"

TÜSİAD Başkanı Bilecik, "İş dünyası verilen desteklerden memnun, bu destekler doğrultusunda ağustos itibarıyla yaşadıklarımız bertaraf edildi" değerlendirmesinde bulundu.

Bigpara Haber

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Anadolu Ajansı Finans Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TÜSİAD Başkanı Bilecik, " İş dünyası için asgari ücret tespitinin 2 bin 20 TL olması çok olumlu bir gelişme oldu. İş dünyası verilen desteklerden memnun, bu destekler doğrultusunda ağustos itibarıyla yaşadıklarımız bertaraf edildi" dedi.

BİLECİK, BÜYÜME VE ENFLASYON ÖNGÖRÜLERİNİ AÇIKLADI

Haberin Devamı

Reel sektörün finansmana erişim probleminin mutlaka çözülmesi ve banka bilançolarında gerekli temizliğin yapılması gerektiğini belirten Bilecik, 2019 yılı büyüme ve enflasyon beklentisi için "Gelecek yıl yüzde 1'ler civarında bir büyüme, yüzde 17'ler civarında bir enflasyon öngörüyoruz" şeklinde belirtti.

ŞU ANA KADAR ALINAN TEDBİRLER FEVKALADE OLUMLU

TÜSİAD Başkanı Bilecik, "İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nın da olumlu olduğunu görüyoruz ama bunların artık daha uzun vadeli olması gerektiğini düşünüyoruz. (Ekonomi) Şu ana kadar alınan tedbirler fevkalade olumlu. Çok önemli sıkıntıları yaşamasına rağmen Türkiye'nin AB üyeliğinin hala vazgeçilmez bir hedef olması gerektiğine inanıyorum" şeklinde söyledi.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Diğer Ekonomi Haberleri