Afet yardımlarında partizanlık bitiyor

Bigpara Haber
Bayındırlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni afetler kanunu taslağı, afet harcamaları için afet tertip hesabı oluşturulmasını öngörüyor. İller Bankası’ndan belediyelere bu amaçla kaynak aktarımına da son verilecek.

Afet Tertip Hesabı’na aktarılacak gelirler ise şunlar: KİT’lerin ve kamu bankalarının yıl sonu bilanço kârlarının yüzde 3’ü, borçlu hak sahiplerince yatırılacak taksit ve faiz ödemeleri, arazilerden elde edilen gelirler, menkul ve gayrimenkul kira gelirleri, bağışlar, gayrimenkul satış bedelleri, jeolojik etüd gelirleri, bakanlık bütçesinden aktarılacak ödenekler, ihtiyaç fazlası prefabrike konut ve malzemelerin satış ve kira gelirleri, piyango, talih oyunları ve müşterek bahis hasılatının binde 3’ü, tütün, tütün mamulleri, alkollü, alkolsüz içkiler, emlak, doğalgaz, motorlu aşıtların vergi hasılatının afet için ayrılan kısmının on binde 5’i, tazminat, teminat, faiz gecikme ve para cezası gelirleri.

Harcamaların denetimi Sayıştay’ca yapılacak. Yardım malzemesini amacı dışında elinde bulunduran, satan kişilere, en az asgari ücret kadar para cezası verilecek. Yapı yasağına aykırı binalar yıkılacak.

Diğer Genel Haberleri