Acil Paketin Ipi Cozuldu.

Bigpara Haber
DSP Genel Baskani ve BasbakanBulent Ecevit, global krizin magdurlari arasinda yer alan Turkiye`ye yardim etmeyen IMF ile sosyal guvenlik reformuna tepki gosteren isci orgutlerine sitem etti. Memur maas zammina tepkileri hakli, sosyal guvenlik reformuna tepkiyi ise haksiz bulan ECevit, IMF`ye de `Krizin sorumlusu olmadigimiz halde yardim edilmiyor. Ancak kirgin da, umutsuz da degiliz. Kendi gucumuze guveniyoruz` diye seslendi.
Ecevit alinacak onlemleri anlatti:
Eximbank`a ayrilan kaynak artiriliyor. Kamu bankalari birbirlerinden mevduat cekmeme ve faizleri tirmandirmama konusunda gorus birligine vardilar. Faizler hizla inmeye basladi.
Vergi yasalarinda piyasayi rahatlatici bazi duzenlemeler hazirlaniyor. Fakat 1998`de yururluge giren vergi reformunun ozunden herhangi bir sapma olmayacak.
Kriz nedeniyle yukumluluklerini yerine getirememis olan dissatimcilara ek sure verildi. KOBI`lere genis olanaklar saglanacak. Guneydogu`da yarim kalan yatirimlarada buyuk destek verilecek.
Ozellestirme stratejisinde yasanan bazi yanlisliklari ortadan kaldiracak onlemler de alinacak. Turkiye`deki uygulama nedeniyle ozellestirme, issizlikle esanlamli oldu. Bu yuzden istisnasiz butun isci kesimi hakli olarak ozellestirmeye karsi tepki duyar hale geldi. Ozellestirmeye halkin katkisi eksik kaldi butun bunlari giderecek onlemler kararli bir bicimde alinacak. Uretken yatirimlar artirilacak. Bu olmadan ne issizlik ordana kaldirilabilir ne de calisanlara refah yolu acilabilir.
Basta enerji yatirimlari olmak uzere onemli yatirimlara yabanci sermayeyi cekebilmek icin ozel tahkim yolunun acilmasi gerek. Buna bazi tepkiler gelebilir. Fakat dunya gerceklerini de goz onunde tutmak zorundayiz. dunya gerceklerini goz onunde tutan bir tahkim duzenlemesini yaparken ulusal guvenligimizi de olabildigince korumaya ozen gosterme kararindayiz. Tahkim ile ilgili degisikliklere muhalefetten de destek gelecegini umuyoruz. Bu duzenlemeler yapildiginda Turkiye`ye yabanci sermaye akininin baslayacagi belli oldu.
Hukumetin ve TBMM`nin hizli calismasi butun dunyada Turkiye ve Turk ekonomisine karsi yillardir gorulmedik bir guven ortami yaratti.
Akreditasyon Konseyi`nin kurulmasi ile urun ve hizmetlerde uluslararasi olculere gore belgelendirme yapilabilecek. Gumruk Birligi`ne uyum yasalarinin cikarilmasi gerek. Gumruklerle ilgili yasalarda degisiklikler yapilmasi zorunlu.
Ithalatta haksiz rekabetten sanayici ve ciftciyi esirgemek icin gereken caba gosterilecek.
Rejimle ilgili demokratislesme yolunda bazi reformlari yapmaya da kararliyiz. (RADIKAL)

Diğer Genel Haberleri