Açıklama...

Bigpara Haber

T. Is Bankasi A.S. C Grubu hisse senetleri ile ilgili olarak Ozellestirme Idaresi Baskanligi`nin Basin aciklamasi asagidadir. Is Bankasi "C" hisselerinin ilk taksit odeme suresi 2 gun uzatildi. Is Bankasi "C" hisselerinin Mayis ayi icerisinde gerceklestirilen halka arzinda ilk taksit odemesi 5 Haziran 1998 tarihine kadar uzatildi. Hatirlanacagi uzere, Is Bankasi`nda bulunan kamu hisselerinin halka arzinda pesin fiyatina vade farksiz 4 taksitle odemeyi secenler 4-5-6 Mayis tarihlerinde pesinatlarini yatirmislardi. Taksitle odemeyi secen tasarruf sahiplerinin ilk taksit odemelerini Is Bankasi subelerine 3 Haziran 1998`e kadar yapmalari gerekmekteydi. Ancak Is Bankasi`ndan alinan bilgide, vadenin sona ermesini muteakip odenen taksit toplaminin odenmesi gereken taksit toplaminin altinda oldugu belirlenmistir. Bu durumun bir kisim yatirimcilarin bilgi noksanligi nedeniyle taksit tutarlarini Is Bankasi nezdindeki OIB hesabi yerine kendi hesaplarina veya kesin kayit yaptirdiklari araci kurumlara yatirdiklarindan kaynaklandigi anlasilmistir. Bu nedenle, tasarruf sahiplerinin magdur olmamalari icin taksit yatirma suresi 5 Haziran 1998 tarihine kadar uzatilmistir.
Yatirimcilarin hisselerini alabilmeleri icin ikinci taksitlerini 3 Temmuz 1998, ucuncu ve son taksitlerini ise 3 Agustos 1998 tarihine kadar, Is Bankasi`nin tum subeleri araciligiyla, Is Bankasi Menkul Kiymetler Mudurlugu nezdinde OIB adina acilan 390602 nolu hesaba eksiksiz olarak odemeleri gerekmektedir. Taksitle odemeyi secen yatirimci grubu hisse senetlerini 6-7 Agustos tarihleri arasinda ilk basvurularini yaptiklari banka subeleri veya araci kurumlardan teslim alabilecektir.
Taksitlerini zamaninda yatirmayan tasarruf sahipleri hisse senetlerini alamayacaklar ve simdiye kadar yapmis olduklari tum odemeler 6 Agustos 1998 tarihinden itibaren Turkiye Is Bankasi A. S. subelerinden faizsiz olarak iade edilecektir. (IMKB BULTEN)

Diğer Genel Haberleri