ABD'den 'Brexit' uyarısı

ABD, İngiltere ve AB'nin Brexit'i sorunsuz uygulamasını istedi.

Bigpara Haber

ABD Hazine Bakanı Jack Lew, İngiltere ve Avrupa Birliği'nden, İngiltere'nin birlikten ayrılmasından sonra da ekonomilerinin büyük ölçüde entegre kalmasını sağlamalarını istedi. Lew'nun bugün Londra'da finans sektörü temsilcileri ile görüşmesinden sonra bir açıklama yapan sözcüsü, "Bakan şeffaf, sorunsuz ve işbirlikçi bir sürecin ekonomik ilişkilerde yüksek düzeyde entegrasyonla sonuçlanmasının Avrupa, ABD ve küresel ekonominin yararına olduğunu yineledi" dedi ve ekledi:

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Bakan Lew, ABD'nin Birleşik Krallık ile özel ilişkisinin sürdürülmesi ve AB ile güçlü bir ortaklığın devamı konularındaki kararlılığının devam ettiğini de ekledi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, iki yıl sürecek Brexit müzakerelerinin gelecek yılın başlarında başlayacağını söylemişti. Ancak bazı iş çevreleri May'in ülkenin AB ile gelecekteki ilişkilerinin hedeflerini ayrıntılı olarak belirlemediğinden kaygılanıyorlar.

İngiltere'nin finansal hizmetler sektörü AB içinde mal satmanın imkansız olacağından kaygılanırken, bankacılar da bazı bankaların faaliyetlerinin bir kısmını İngiltere'den başka noktalara taşımaya hazırlandıklarını söylüyor.

Lew, Barclays, Standard Chartered, Londra Borsası, Citigroup, JP.Morgan ve Londra'daki bir ticaret kuruluşunun yetkilileri ile görüştü.

Diğer Ekonomi Haberleri