ABD´deki Musevilerden destek

Amerikan Musevi Komitesi (AJC), Washington yönetiminin Türkiye için ekbütçede ayırdığı bir milyar doların sağlanmasına destek verdi

Bigpara Haber
Amerikan Musevi Komitesi (AJC), Washington yönetiminin Türkiye için ekbütçede ayırdığı bir milyar doların sağlanmasına destek verdi.

Kongre´de, Senato ve Temsilciler Meclisi´nin onayladığı ek bütçe metinlerini tek metne indirmek için oluşturulan uzlaştırma komitesininçalışmaları sürerken, ek bütçe tasarısının oylanmasından önce Kongre üyelerine mektup yazan AJC´nin, Türkiye´ye yardımın sağlanmasına destek istediği ortaya çıktı.

ABD´de 125 bin üyesi bulunan AJC, Kongre üyelerine gönderdiği mektupta, ekonomik olarak güçlü ve istikrarlı bir Türkiye´nin, İslam dünyasına model olma rolünün, özellikle Irak rejiminin değişmesini takiben önem taşıdığını ve Türk ekonomisinde sıkıntının ABD´nin bölgedeki yaşamsal çıkarlarına önemli zarar vereceğini kaydetti. ´´Irak´ın özgürleştirilmesi´´ aşamasında Ortadoğu´nun istikrarındaTürkiye´ye ihtiyaç duyulduğunu belirten AJC, ´´Türkiye, tehlikeli bir bölgede kritik rol oynamaya devam ediyor. Şimdi her iki taraf için de ilişkileri onarmaya başlamanın tam zamanı´´ ifadesini kullandı. AJC, bu çerçevede Kongre´den, Başkan George Bush yönetiminin ek bütçede yer alan Türkiye´ye bir milyar dolarlık yardım önerisinin kabul edilmesini istedi. (A.A.)

Diğer Genel Haberleri