ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde arttı

ABD'de tarım dışı istihdam Nisan ayında 263 bin ile beklentilerin üzerinde artarken, işsizlik ise yüzde 3.6 ile 49 yıldan uzun sürenin en düşük seviyesine gerileyerek güçlü ekonomik büyümeye işaret etti.

Bigpara Haber

ABD Çalışma Bakanlığı'nın yayınladığı ve piyasalarda yakından takip edilen aylık istihdam raporu, ılımlı enflasyonla tutarlı ve Nisan ayında sabit ücret artışlarını gösterdi. Bu rapor Fed'in çarşamba akşamı yaptığı para politikası açıklamasında faizleri sabit tutma kararı ve para politikasını yakın zamanda ayarlamak için çok da istekli olmadığına dair sinyalini büyük ölçüde destekledi.

Fed Başkanı Jerome Powell ekonomi ve istihdam büyümesini "beklediklerinden biraz daha güçlü" enflasyonu ise "biraz zayıf" olarak nitelendirmişti. Daha önce Şubat ve Mart ayı için açıklanan tarım dışı istihdam artışı 16 bin yukarı revize edildi.

Haberin Devamı

ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre saatlik ücretler Nisan'da bir önceki aya göre yüzde 0.2 ile beklentilerin altında arttı. Ücretlerdeki yılık artış ise Nisan'da yüzde 3.2 oldu.

Reuters anketine katılan uzmanlar tarım dışı istihdamın 185 bin artacağını, işsizliğin yüzde 3.8'de kalacağını,saatlik ücretlerin ise yüzde 0.3 artacağını bekliyorlardı.

Dolar endeksi verinin ardından ılımlı kazanımlarını koruyarak yüzde 0.07 artıda bulunuyor.

Diğer Ekonomi Haberleri