ABD ve Avrupa'da tahviller düşüyor

Avrupa'da tahviller, Hazine tahvillerindeki düşüşü takip ederek daha yumuşak bir açılış yaptı

Bigpara Haber

Hazine tahvilleri, Asya piyasalarının açık olduğu saatlerde, 10 yıllık sektörünün beklenenden daha düşük bir performans göstermesiyle birlikte, kayıplarını genişletti. Avrupa'da çekirdek tahviller de Hazine tahvillerini takip ederek daha zayıf bir açılış yaptı. Avrupa tahvilleri ve Hazine tahvil faizleri arasındaki fark, Cuma günkü kapanışa göre 2 baz puan daha açıktı. Avrupa'da dikkatler, Euro bölgesi imalat PMI verisine çevrildi. 

Hazine tahvilleri, Baker Hughes'un açıkladığı verinin ABD'de aktif sondaj kuyularının 24 hafta içerisinde ilk kez azaldığını göstermesinin ardından Petrol ün gerçekleştirdiği sıçramayla Cuma günü geç saatlerde düşüşe geçti. Tahvillerdeki bu düşüş, Asya piyasalarının açık olduğu sürede de genişledi. 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, 2 baz puan artarak yüzde 2.32'ye çıktı. 

Haberin Devamı

ABD 5 yıllık ve 10 yıllık Hazine tahvili işlem hacimleri ortalama bir seviyede seyretti ve bu tahvillere büyük bir satış gelmedi. Asya'da bir traderdan gelen bilgiye göre, yine de, bölgedeki yatırımcıların bu tahvilleri şu anki seviyelerinden alma konusunda fazla bir iştahı yok. 

Almanya'da 10 yıllıkların faizi, 2 baz puanlık artışla yüzde 0.48'e çıktı.

Diğer Genel Haberleri