ABD resesyona girecek mi?

Mark Mobius, ABD`nin resesyona düşmeyeceğini söyledi

Bigpara Haber

Mark Mobius, Fed Başkanı Bernanke`nin gerektiğinde büyümeyi teşvik etmek için yeterli araca sahip olduklarını açıklamasının ardından, ABD`nin resesyona düşmeyeceğini söyledi.

Templeton Asset Management`ın gelişen piyasalar grubunun yönetim kurulu başkanı ve ünlü yatırımcı Mark Mobius, Fed Başkanı Ben Bernanke`nin, ihtiyaç duyulduğunda büyümeyi teşvik etmek için gereken araçlarının bulunduğunu söylemesinin ardından, ABD ekonomisinin resesyona düşmeyeceğini savundu.

Önemli bir yavaşlama görülmesi hâlinde Bernanke`nin de harekete geçmekten çekinmeyeceğini belirten Mobius, resesyona girilmeyeceğini vurguladı.

Bernanke, Jackson Hole`daki toplantıda yaptığı konuşmasında ABD`nin ekonomik toparlanmasının bu yılın 2. yarısında yeniden hızlanabileceğini belirterek, ayrıntıları görüşmek için Eylül ayındaki Fed toplantısını işaret etti. Bernanke, konuşmasında beklenenden daha kötü gelen işsizlik başvuruları, büyüme ve yeni konut satışlarına değindi.

Bernanke`nin 26 Ağustos`taki konuşmasının oldukça iyimser olduğunu belirten Mobius, enflasyondaki hızlanmayı gerekçe göstererek, emtia hisselerinin ve ham madde fiyatlarının yükseleceğini öngördü.

MSCI Gelişen Piyasa Metalleri Endeksi, 2011`de yüzde 16 değer kaybetti.

Piyasalarda son 4 haftada görülmüş olan sert düşüşlerin, alım fırsatları yarattığını savunan ünlü yatırımcı, özellikle Güneydoğu Asya piyasalarında yükseliş öngördü.

Mobius, Güneydoğu Asya`ya baktığımızda, Tayland ve Endonezya piyasalarında öne çıkan iyi fırsatlar ve dövizde değerlenme görülüyor diyerek, piyasalardaki son düşüşlerin Tayland`daki alım fırsatlarını artırdığını belirtti.

Diğer Genel Haberleri