ABD resesyona girebilir!

ABD için resesyon uyarısı yapıldı...

Bigpara Haber

Fransız banka Societe Generale`in yayımladığı raporda ABD`de resesyonun yaklaştığı ve Fed politikalarının bunun önüne geçemeyeceği öne sürüldü.

ABD için resesyon uyarısı yapıldı. Fransa merkezli banka Societe Generale`den Stratejist Albert Edwards, ABD`deki işgücü maliyetlerindeki artışa dikkat çekerek ülkenin yeni bir resesyona doğru yol aldığını öne sürdü. Edwards, hem 2001 hem de 2008`deki resesyon dönemleri öncesinde ABD`de işgücü maliyetlerinin ürün fiyatlarının üzerine çıktığını söyledi ve 2013 sonu itibariyle maliyetlerin yine fiyatları aştığını belirtti.

ZARLAR ATILDI

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bu durumun kâr marjları ve şirket kârlarında düşüşe yol açtığını söyleyen Edwards, Kâr döngüsü bir kez yönünü aşağı çevirince bir daha toparlanamıyor. Zarlar atıldı dedi. Söz konusu döngünün 55 aydır devam ettiğini belirten Edwards, Fed`in ne kadar parasal genişlemeye giderse gitsin resesyonu engelleyemeyeceğini de söyledi.

ASYA TETİKLEYECEK

Edwards, ABD`de şirket kârları ve yatırımlardaki esas düşüşün Asya ve gelişen piyasalardan gelen devalüasyonla tetikleneceğini iddia etti.

FED`LE İLGİSİ YOK

Çoğu yatırımcının zihninde Fed parasal sıkılaştırma yaparak krize yol açmazsa resesyon başlamaz gibi bir fikir olduğunu söyleyen Edwards, bu fikrin saçmalık olduğunu belirtti. Edwards, Bir kredi balonu dışarıdan herhangi bir parasal sıkılaştırma olmadan da patlayabilir dedi.

Diğer Genel Haberleri