ABD`nin en lüks semti Beverly Hills

Bigpara Haber
ABD`nin en lüks semtleri, Forbes Dergisi tarafından yapılan bir araştırmayla belirlendi. Bu semtlerin başında, Los Angeles`in Beverly Hills`i geliyor. Derginin haberine göre, sinema sanatçıları, film yapımcıları ve ünlülerin oturduğu Beverly Hills`te evlerin ortalama fiyat 1 milyon doların üzerinde. Ev fiyatları açısından ABD ortalaması ise 158 bin 300 dolar. Ancak ABD`de ev fiyatlarının en yüksek olduğu bölge, Amerika`nın en eski ve köklü ailelerinin kışın tercih ettikleri Florida`nın Jüpiter bölgesi.

Burada evlerin ortalama fiyatı 5.6 milyon dolar düzeyinde. New York`un Centre adası, Long Island`daki Old Brookville ve California`nın Rancho Santa Fe semti de en lüks semtler sıralamasında önde geliyor. Bu kesimlerde evlerin ortalama fiyatının 1.7 milyon dolar olduğu bildirildi.

Chicago`nun Gold Coast (Altın Kıyı) kesiminde fiyatlar 1.4 milyon dolara ulaşırken, New York`un Purchase semtinde 1.34 milyonu buluyor. İlk 50`ye giren yerler arasında New York`un Rye ve Westchester County kesimleri de bulunuyor. Buralarda ev fiyatları 950 bin-1 milyon dolar arasında oynuyor. New York`un gökdelenleriyle ünlü Manhattan Adası`nda evler ortalama 727 bin 500 dolara satılırken Washington`ın Medina semtinde 860 bin dolara kadar çıkıyor.



Diğer Genel Haberleri