ABD`nin derdi başka

Bigpara Haber
Süleymaniye krizini araştıran ortak komisyonda Irak`taki Türk askeri varlığının da masaya yatırılması, krizin gerekçesiyle ilgili soru işaretleri yarattı.

Türk askerlerinin esir alınmasıyla ilgili olayı araştırmak üzere kurulan ortak Komisyon iki gündür Ankara`da çalışmalarını sürdürüyor. Komisyon`da yer alan bir üye, Türkiye`nin bölgedeki varlığına ilişkin ortak koşullar oluşturulamazsa, bölgede yeni çatışmalar çıkabileceğini söyledi.
Komisyon toplantılarında ABD tarafı özür dilemek yerine duydukları üzüntüyü dile getiriyor. Türk tarafı ise Albay Mayville dahil olmak üzere sorumluların cezalandırılması konusunda bastırıyor. Konuyu daha fazla araştırmak için Irak`a giden ABD`li Korgeneral John Silvester bugün dönüyor.

Gül`den ABD`ye örtülü tehdit

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Türkiye-ABD Ortak Komisyonu`ndaki görüşmelerin karşılıklı anlayış içinde devam ettiğini söyledi. Olayı yerel olarak gördüğünü ifade eden Gül, olaydan Washington`un bilgisi olduğunun anlaşılması halinde, konunun çok daha farklı yerlere gideceğini söyleyerek, `Türkiye`ye yanlış yapmaya hiç kimsenin hakkı yok`` dedi. l 7`DE

Pearson: Bizim de haberimiz yok

Milli Savunma Bakanı Gönül`e veda ziyaretinde bulunan ABD`nin Ankara Büyükelçisi Pearson, iki tarafın da Süleymaniye krizine benzer bir olayın bir daha gerçekleş-memesini amaçladığını söyledi. Pearson, `Süleymaniye`de ne oldu anlamaya çalışıyoruz` sözleriyle ABD yönetiminin olaylardan bilgisi olmadığı izlenimini yarattı. l

Celal Talabani `uyarı`dan çekindi

Gözaltı krizinde Peşmergelerin payı var` söylentileri KYB lideri Celal Talabani`nin canını sıktı. Ankara`nın uyarısından çekinen Talabani, bu hafta sonu gerçekleşmesi gereken Ankara ziyaretini erteledi. Süleymaniye`deki operasyona KYB`ye bağlı peşmergelerin de katıldığı iddiaları üzerine Ankara, KYB liderine uyarılarda bulunma kararı almıştı.


Diğer Genel Haberleri