ABD Hazar Bölge Temsilcisi Jones Türkiye`ye Geliyor

Bigpara Haber

ANKARA (A.A) -14.11.2000-ABD Başkanı Bill Clinton`n Hazar Bölgesi enerji kaynaklarından sorumlu danışmanlığı görevine atanan Büyükelçi Elizabeth Jones Türkiye`ye geliyor. A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, Büyükelçi Jones`un Türkiye ziyaretine, Başkan Clinton`un Hazar Bölgesi enerji kaynaklarından sorumlu danışmanlığı görevini kendisine devreden Büyükelçi John Wolf da eşlik edecek.

Büyükelçi Jones`un Türkiye ziyaretinin, göreve yeni atanması nedeniyle Türk enerji yetkilileri ile tanışma niteliği taşıdığı öğrenildi. İstanbul`a yarın sabah gelecek olan Büyükelçiler Jones ve Wolf, aynı gün Ceyhan`a geçerek bölgedeki Botaş tesisleri ile Dörtyol terminalini ziyaret edecek. Botaş tarafından verilecek olan brifinge katılacak olan Jones ve Wolf, Bakü-Tiflis-Ceyhan boruhattı projesi çerçevesinde kurulacak boruhattı arazisinde incelemede bulunacak. Aynı gün İstanbul`a dönecek olan Jones ve Wolf 16 Kasım Perşembe günü İstanbul`da bazı özel sektör temsilcileriyle biraraya gelecek. Jones ve Wolf, 17 Kasım Cuma günü İstanbul`dan Ankara`ya geçerek Türk enerji yetkilileri ile resmi görüşmelerde bulunacak.

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Cumhur Ersümer tarafından da kabul edilmesi planlanan Jones ve Wolf`un temaslarını tamamlamasının ardıdan Cuma günü basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Büyükelçi Jones ve Wolf`un 18 Kasım Cumartesi günü Türkiye`den ayrılması öngörülüyor. ABD Dışişleri Bakanlığı`nda çeşitli görevlerde bulunan Jones, 1995-1998 yılları arasında ABD`nin Astana Büyükelçiliği görevinde bulunmuştu. Büyükelçi Jones, 1998 yılında ABD Dışişleri Bakanlığı`nda yakındoğu sorumluluğu görevine getirilmişti.

Diğer Piyasa Haberleri