ABD ekonomisinde rüzgâr değişiyor

Bigpara Haber
ABD Merkez Bankası (FED), Amerikan ekonomisindeki büyümenin hızla yavaşlaması karşısında, durgunluğa sürüklenmemesi için para politikasını değiştirip gevşetmeyi planlıyor. FED Başkanı Alan Greenspan ile ekibi, salı günü düzenledikleri toplantıda, para politikasında odağı, yüksek faiz hadleri aracılığıyla enflasyonla mücadeleden ekonomik durgunluk tehlikesi karşısında alınacak önlemlere kaydırmayı ele aldı. Greenspan ve ekibinin açıklamasını değerlendiren First Union şirketinin başekonomisti David Orr , ``Bu, ekonominin karşı karşıya bulunduğu riskler karşısında 180 derece dönüşe işaret ediyor`` dedi.

FED, iki yıldır ilk kez, Amerikan ekonomisinde öngörülebilir gelecekte zayıflık yaratabilecek şartlara yol açabilecek riskler dengesini algıladığını açıkladı.

FED daha önce enflasyonu, şimdiye kadarki en uzun süreli kesintisiz büyümeyi sürdüren ekonomiye yönelik en büyük tehdit olarak görüyordu. Ekonomistler, FED`in 30-31 Ocak`taki toplantısından faiz hadlerinde çeyrek puanlık indirim bekliyorlar.(CUMHURİYET)

Diğer Genel Haberleri