ABD ekonomisi durma noktasında

ABD'de ilk çeyrek büyümesi beklentilerin oldukça altında kaldı

Bigpara Haber

ABD ekonomisi ilk çeyrekte durma noktasına geldi. Bu duruma işletme yatırımlarındaki ve petrol fiyatlarındaki düşüş ile doların yükselişinin yol açtığı belirtiliyor.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı veriye göre, GSYH büyümesi yıllık bazda yüzde 0.2 ile beklentilerin çok altında kaldı.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı yüzde 1 olmuştu. ABD 2014'ün son çeyreğinde yüzde 2.2 büyümüştü. Ekonominin en önemli kısmını teşkil eden tüketici harcamaları yüzde 1.9 ile beklentinin biraz üstünde büyüdü. 

Kötü hava koşullarının etkisinin geçici olması beklense de, akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün ve dolardaki yükselişin kalıcı olması bekleniyor. ABD Merkez Bankası Fed yetkilileri bu akşam faiz kararını açıklayacak. Analistler faiz artışı konusunda aceleci olunmayacağını tahmin ediyor. 

Haberin Devamı

Connecticut'taki Amherst Pierpoint Başekonomisti ''Ekonominin sağlığı konusundaki şüpheler zayıf verilerle güçlendi. Fed yetkilileri faiz artışı konusundaki kararını Haziran'dan itibaren toplantıdan toplantıya değerlendireceğini ifade etmişlerdi. Ancak son dönemdeki veriler sıkılaşmanın yakın zamanda gelme ihtimalini azaltıyor'' diye konuştu.

Diğer Ekonomi Haberleri