ABD`de yılda 4.3 milyar dolarlık ATM kesintisi yapılıyor

Bigpara Haber
    ABD`de bankamatiklerden (ATM) çekilen para karşılığında bankaların aldığı komisyon ya da ücret toplamının yılda 4.3 milyar dolardan fazla olduğu bildirildi.

    Bankrate isimli bir kuruluş tarafından yapılan araştırmaya göre, ATM`lerden para çekmenin zaten pahalı olduğu, ancak bankamatik kartı taşıyanların hesapları bulunmayan bir bankanın ATM`inden para çekmesinin ise ödeyecekleri komisyon ya da ücretleri iki katına çıkardığı kaydediliyor.

     Bu durumda, ATM`sinden para çekilen banka ile müşterinin hesabının bulunduğu bankanın her ikisinin de ATM kartı taşıyıcılarından ayrı ayrı komisyon aldıkları ve kart taşıyıcılarının ATM`yi her kullanma başına ortalama 2.91 dolar ödeme yapmak zorunda kaldıkları ifade ediliyor. Bankrate uzmanları haftada iki kez ATM`den para çekmenin bir müşteriye yıllık maliyetinin 300 dolardan fazla olduğuna dikkat çekiyorlar. Uzmanlar, banka müşterisi olmayanlar için ATM ücretinin ortalama 1.54 dolar olduğu ABD`de ATM kullanan müşterilerden ise ortalama 1.37 dolar kesinti yapıldığını kaydediyorlar.

Diğer Genel Haberleri